Edin Džeko i Inter traže prolaz za finale, Milan se nada čudu

Revanš polufinalnog duela između Intera i Milana dat će nam večeras prvog finalistu Lige prvaka, a bh. reprezentativac Edin Džeko je u odličnoj poziciji da sa svojim timom zaigra finale ovog takmičenja.

Podsjećamo, u prvom meču, igranom prethodne sedmice, Inter je pobijedio svog gradskog rivala 2:0, a prvi pogodak na meču djelo je upravo Edina Džeke.

Dvije su važne stvari: postao je drugi najstariji strijelac u polufinalima Lige prvaka, ali ima priliku postati prvi Bosanac i Hercegovac u finalu najboljeg fudbalskog takmičenja u Evropi od Miralema Pjanića. On je igrao finale s Juventusom 2015. godine.

Ako prođe u finale i osvoji ga, Džeko će biti prvi Bosanac i Hercegovac koji će podići ovaj trofej od Hasana Salihamidžića, koji je osvojio Ligu prvaka s Bayern Munchenom 2001. godine.

Što se tiče večerašnje utakmice, Inter je u  vrlo dobroj poziciji. Igraju s ogromnom prednošću, a u Ligi prvaka su uspjeli da dođu do svog najvećeg uspjeha od 2011. godine, kada su je i osvojili.

Istini za volju, na ruku im je išao žrijeb, pa su tako do ove utakmice igrali protiv Porta, Benfice, i sada Milana. Ovo nisu ekipe iz samog vrha evropskog fudbala, ali to ne zanima navijače i igrače Intera. Oni imaju odličnu priliku proslaviti plasman u finale, a kada je riječ o jednoj utakmici, niko na svijetu nije nepobjediv.

Iako je odmarao za vikend još uvijek nema potvrde da će Džeko biti u prvoj postavi. Što se tiče povreda i izostanaka, trener Simone Inzaghi je bez Milana Škriniara, a nije poznato da li će Joaquin Correa biti spreman.

S druge strane, Milan je u teškoj situaciji. Nakon što su osvojili Seriju A prethodne sezone, očekivao se još jedan iskorak. Došli su do polufinala Lige prvaka, ali su onda totalno podbacili u prvom meču.

Da stvar bude gora, u domaćem prvenstvu su van mjesta koja vode u ovo takmičenje. Trenutno zaostaju četiri boda za Laziom, a do kraja sezone su ostale samo tri utakmice. Osim toga, strahuju za Evropu generalno, zato što im Atalanta i Roma dišu za vratom.

Iako je povreda najboljeg igrača Raphaela Leaa puno uticala na sezonu Milana, njegov povratak u ovom meču trebao bi biti pozitivan znak za kakve takve šanse Rossonera u ovom dvomeču.

Od izostanaka, vrijedi izdvojiti našeg reprezentativca Radeta Krunića, koji ima povredu koljena. On je bio jako dobar kroz cijelu sezonu za Milan, te bi, ako je zdrav, on morao biti u prvih 11 svog tima.

Osim Krunića, upitni su Alessandro Florenzi i Junior Messias, dok će meč sigurno propustiti Zlatan Ibrahimović i Ismael Bennacer.

Susret Inter-Milan igra se od 21:00 sat.

(TIP/Izvor: federalna.ba /Foto: Ilustracija/reprezentacija.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Ищете где [url=https://el-gusto.ru/]купить реплику наушников Airpods PRO в Москве[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением…

  2. Искали где [url=https://mdou41orel.ru/]купить реплику Airpods PRO[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и РФ. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  3. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]купить лучшую реплику Airpods PRO[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве и РФ. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением по…