Hiljade mališana proslavilo Dječiju novu godinu u Tuzli

Nekoliko hiljada mališana skupa sa svojim roditeljima okupilo se u subotu na Trgu slobode u Tuzli, kako bi proslavili dječiju Novu godinu. Imali su priliku zabaviti se uz Djeda Mraza i animirane likove koji su za njih pripremili prigodan program. Mališani su se družili i zabavljali sa animatorima, uz najljepše dječije pjesme.

“Tradicionalno, u podnevnim satima obilježavamo Dječiju novu godinu, a posebno nas raduje da je izuzetno veliki broj naših najmlađih sugrađana i sugrađanki se okupio. Danas su djeca sa svojim osmijesima i grajom ukrasila naš trg, a mi smo im zauzvrat ponudili plesnu zabavu, nagradne igre i novogodišnje paketiće”, kazala je za Klix.ba voditeljica Turističke zajednice Tuzle Amra Jaganjac.

Današnju zabavu za malu raju uz Turističku zajednicu organizirala je i Gradska uprava Tuzle iz koje su ponosni na tradiciju koja postoji u ovom gradu već 16 godina.

“Željeli smo napraviti jedan dan u kojem će djeca biti u fokusu svih naših aktivnosti. Danas mi je srce prepuno sreće jer vidimo koliki broj djece se okupio skupa sa svojim roditeljima, djedovima i nenama. Svi skupa se družimo, veselimo, igramo i pjevamo te na zajednički način proslavljamo njihovu novu godinu. Ovo na još jedan način pokazuje koliko srce i koliko ljubavi Tuzla ima te je ovo nešto što se mora baštiniti i u budućnosti”, izjavio je za Klix.ba vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić.

(TIP/Foto: tztz.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.