Poslanik SDA u Skupštini TK Fadil Kudumović za TIP: ‘Predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak se sveti OO SDA Banovići’

U vezi sa dešavanjima na posljednjoj sjednici KO SDA TK, poslanik SDA u Skupštini TK Fadil Kudumović  demantovao je tvrdnje da je suprotno stavu KO SDA TK, prilikom glasanja za listu za Dom naroda Parlamenta FBiH, glasao za kandidata SBiH. Napominje, da se radilo o tajnom glasanju prije kojeg je insistirao da se glasa javno. Njegov prijedlog nije prihvaćen uz obrazloženje da je pravilo da se u ovom slučaju tajno glasa.

˝Na sjednici KO SDA TK poslanik Smajo Mandžić, najpoznatiji ‘preletač’ PDA, zaprijetio je da će ukoliko se ne donese odluka o mom isključenju oboriti skupštinsku većinu u Tuzlanskom kantonu izlaskom iz SDA, zajedno sa svojom poslanicom Lejlom Vuković. Svoje prijetnje Mandžić je iznio nakon što prilikom prvog glasanja prijedlog Fahrudina Skopljaka o mom isključenju nije dobio podršku potrebnih 15 od 28 članova KO SDA TK. Uslijedilo je ponovno glasanje i prijedlog o isključenju je usvojen sa 16 od ukupno 20 prisutnih članova˝, navodi Kudumović za TIP.

Prema njegovim riječima, način na koji je utvrđena njegova odgovornost je klasični inkvizicijski postupak u kojem je pomenuti Mandžić odokativnom metodom donio konačnu presudu da od pet poslanika koji su tajno glasali Kudumović nije ispoštovao odluku KO SDA TK.

˝Želim da upoznam javnost da se ovdje radi o nastavku borbe za preuzimanje kontrole tzv., podrinjske struje u KO SDA TK, s jedne strane i s druge, o pokušaju da se prebaci odgovornost na mene lično zbog gubitka delegata u Domu naroda FBiH. Isto tako, predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak se na ovaj način sveti OO SDA Banovići, valjda zbog najboljeg izbornog rezultata koji smo ostvarili u Kantonu, na proteklim Općim izborima. Isti gospodin nastoji skrenuti pažnju sa ponovo lošeg izbornog rezultata OO SDA Lukavac odakle dolaze on i premijer TK. Ovo sve predstavlja i nastavak ličnog obračuna Fahrudina Skopljaka sa predsjednikom OO SDA Banovići dr. Begom Gutićem˝, istakao je Kudumović za TIP i dodao: ˝Drago mi je da je prijedlog za moje isključenje došao od Smaje Mandžića, Azmira Husića, Lejle Vuković i drugih bivših članova PDA od kojih sam ja Stranku demokratske akcije branio i 2018., i 2020. godine. Oni me mogu istjerati iz SDA, ali ne i SDA iz mene. Ja, Fadil Kudumović, ostajem član Stranke demokratske akcije BiH, i u Skupštini TK ću i dalje podržavati SDA. SDA nisu preletači, SDA je ideologija i SDA čine pošteni, čestiti članovi koji žive za ideju našeg prvog predsjednika, rahmetli Alije Izetbegovića˝.

(TIP/Autor: Adis Jašarević/Foto: Arhiva)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  2. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]копия Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за…