Erdoganov “šamar” Zapadu: Platit ćete nevjerovatnu cijenu

Politička izolacija Rusije će dovesti do ozbiljnih posljedica za evropske zemlje, izjavio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan televiziji “Rosija 1”.

“Cijena će biti nevjerovatna. I tu će cijenu najviše platiti Evropa, a zajedno sa njom i Poljska“, rekao je on.

Turski lider je ranije podvukao da Zapad na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama napada Rusiju bez ikakvih ograničenja, zbog čega Moskva mora da se suprotstavlja.

Naveo je da njene akcije u Ukrajini nisu slučajne, jer su tome prethodili potezi NATO-a, prenosi televizija “Rosija 1”.

Ranije je Erdogan saopštio da su kontakti između šefova ruske i američke obavještajne službe u Turskoj odigrali ključnu ulogu u sprečavanju nekontrolisane situacije na terenu.

(TIP/Izvor: N1/Foto: Anadolija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.