Tegeltija vrijeđao sarajevske Srbe, Magazinović ga podsjetio na riječi Bogića Bogićevića

Državni zastupnik u Parlamentu BiH Saša Magazinović na svom profilu je citirao nesuđenog gradonačelnika Sarajeva, ali čovjeka kojeg svi Bosanci i Hercegovci nose u srcu Bogića Bogićevića. To je njegov odgovor bivšem predsjedniku VSTV-a Milanu Tegeltiji koji u skladu s politikom SNSD-a degradira Srbe koji su ostali živjeti u Sarajevu.

“Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji. Nikada nisam predstavljao samo jedan narod. Nemam ovlaštenja niti sam kompetentan da govorim u ime jednog naroda. Zato i jesam ovdje gdje jesam”, riječi su Bogića Bogićevića koje su najbolji odgovor Tegeltiji, mnogima lekcija, a Magazinoviću kako kaže vodilja.

Podsjetimo Tegeltija je ranije napisao:

“Ne možete graditi BiH sa Srbima koji žele da Srbi u BiH budu kao Miro Lazović, Divjak, Magazinović ili neki Mioković. Oni su samo SA dekor a ne spol. faktor, oni nisu dio srpskog političkog naroda u Bosni i Hercegovini i nemaju ništa zajedničko sa tim ljudima, osim porijekla na koje nisu mogli utjecati. ”

(TIP/Izvor: Patria/Foto: Agencije)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.