Negativan prirodni priraštaj u osam kantona u FBiH, u junu rođena 1.281 beba

U Federaciji BiH u junu je rođena 1.281 beba, a umrlo je 1.545 stanovnika. To znači da prirodni priraštaj iznosi – 264, a da je vitalni indeks 83.

Prema posljednjim podacima Federalnog zavoda za statistiku, u istom mjesecu ove godine zaključeno je 777 brakova, dok je razvoda bilo 86.

Negativan prirodni priraštaj je zabilježen u osam kantona u Federaciji BiH, osim u Zapdanohercegovačkom i Zeničko dobojskom kantonu.

(TIP/Izvor: Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  2. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]копия Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за…