Google Maps uvodi novosti u navigaciju, nudi najbolju rutu za svaki tip pogona auta

U potrazi za optimalnom rutom tip prijevoza ima veliki utjecaj, a sada se u priču uključio još jedan bitan čimbenik – diversifikacija pogona.

Svima je jasno kako nije isto voziti se od točke A do točke B biciklom, skuterom ili automobilom. Isto vrijedi i za primjerice hibridne automobile, koji će u planiranju rute svoje adute po pitanju štedljivosti iskazati ako ne voze autocestom. A to je suprotno od automobila pogonjenih isključivo fosilnim gorivima.

Kako doznaje 9to5Google, u pripremi je beta verzija aplikacije koja će nakon updatea moći razlikovati više vrsta pogona, i to benzinske, dizelske, električne i hibridne. Cilj će biti odabrati rutu na kojoj će korisnik potrošiti najmanje energije.

Kad su pak u pitanju električna vozila, pretpostavlja se kako će Google Maps za njihove korisnike optimizirati rute s punjačima.

Nije poznato kad će nova verzija biti puštena u rad, ali se pretpostavlja kako bi se to trebalo dogoditi kroz nekoliko tjedana, prenosi Index.hr.

(TIP/Foto: Shutterstock)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.