Ljudi u BiH počeli krasti čak i puter, trgovci stavljaju ‘zujalice’ na njega…

Cijene osnovnih životnih namirnica dosegle su astronomske visine, a inflacija se najbolje vidi na cijeni putera.

Trenutno je prosječna cijena 250 grama putera 7,95 KM, dok je njegova cijena prije iznosila oko 4 KM. cijena se dakle uduplala.

Ništa bolje nije ni s uljem – za litar dajamo oko pet KM.

Narvno, skočile su i cijene tjestenine, brašna, šećera i lančano svega drugog.

Da je sve manje onih koji sebi mogu priuštiti osnovne životne namirnice, jasno je svima, a izgleda da sad ima sve više onih koji u očaju pribjegavaju krađi.

Naime, u pojedini marketi odlučili su postaviti tzv. zujalice na određene artikle kako bi spriječili krađe, piše Raport.

zujalica-puter-foto-raport

Jedan od takvih marketa je Amko. Na puteru je postavljena zujalica kako bi se spriječile krađe. No, to nije jedini artikal koji se pokušava zaštiti od krađe.

Kako je rečeno, zujalice se stavljaju na sve više artikala, posebno na one kojima je cijena drastično skočila.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.