200 hiljada KM za uređenje dvije putne dionice u općini Banovići

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo je 200 hiljada konvertibilnih maraka za sufinansiranje dva projekta iz oblasti uređenja lokalne putne mreže na području općine Banovići.

Radi se o projektima: „Rekonstrukcija i asfaltiranje puta, dionica Karahodžići – I faza“, za šta će se izdvojiti 118 hiljada maraka i „Rekonstrukcija i asfaltiranje ceste u MZ Treštenica (dionica krak I i II), za šta je osiguran iznos od 82 hiljade KM.

Ugovor o namjenskom korištenju doniranih sredstava potpisan je u prostorijama Ministarstva (u Sarajevu), a potpisali su ga resorni ministar Edin Ramić i općinski načelnik dr. Bego Gutić.

Potpisan sporazum sa Direkciom regionalnih cesta TK o sanaciji cesta u Omazićima i Podgorju

Općina Banovići i Javna ustanova „Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona“ potpisali su sporazum o relizacii projekata: „Rehabilitacija i sanacija ceste Oskova – Beširovići, MZ Omazići“ i „Rehabilitacija i sanacija ceste – dionica Čubrić, MZ Podgorje“.

Sredstva za realizaciju navedenih projekata osigurala je Vlada TK, i to u ukupnom iznosu od 215 hiljada konvertibilnih maraka. Sporazum su potpisali u ime općine Banovići Amir Mrkonjić, pomoćnik načelnika za planiranje, poduzetništvo i razvoj i Zijad Omerčić, direktor JU „Direkcija regionalnih cesta TK“.

Direkcija će u narednom periodu provesti postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova i sa istim sklopiti ugovor, a krajnji rok za realizaciju projekata biće prilagođen dinamici izvođenja radova.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [url=https://arusak-attestats.ru/]http://arusak-attestats.ru[/url] - Можно ли купить аттестат – путь для вашему перспективам. На нашем сервисе вы сможете без труда и быстро…