Vlada TK sufinansira manifestaciju ‘Balkanijada 2022’

Na  vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je novčana sredstva u iznosu od 6.000 KM Studentskom parlamentu Univerziteta u Tuzli za sufinansiranje troškova realizacije manifestacije „Balkanijada 2022“ koja će se održati 2. do 4. jula 2022. godine u okviru Ljetnog Univerziteta u Tuzli. Ova manifestacija organizuje se 5. put, a predstavlja jedinstveni promotivan događaj u ukviru kojeg se očekuju studenti učesnici sa više univerziteta Bosne i Hercegovine i iz regije. Uspostavljena je saradnja sa velikim brojem učesnika a očekuje se oko 350 studenata učesnika koji će se takmičiti u pet sportova za titulu prvaka.

U okviru projekta će se održati i predavanja i radionice koje za cilj imaju promociju države, kao i ujedinjenje i prijateljstvo naših studenata sa studentima iz regiona. Manifestacija ovakvog karaktera ima višestruki značaj jer promoviše Tuzlanski kanton kao regiju opredjeljenu za zdrav način života i bavljenje sportom, što je značajno za razvoj ove oblasti, a posebno za razvoj studentskog sporta te otvara mogućnost za investiranje u razvoj Kampusa Univerziteta u Tuzli kao najznačajnijeg strateškog projekta Tuzlanskog kantona.

Vlada je dala saglasnost na Odluku Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak  TK o uplati iznosa od 1.320 KM za registraciju Centra za autizam ,,Meho Sadiković” Tuzla u Sudu Tuzla. Vlada je donijela Rješenje o imenovanju Komisije za izbor i provođenje postupka po ponovnom Javnom oglasu za izbor kandidata za nominiranje i imenovanje članova Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona.

(TIP)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [url=https://arusak-attestats.ru/]http://arusak-attestats.ru[/url] - Можно ли купить аттестат – путь для вашему перспективам. На нашем сервисе вы сможете без труда и быстро…