Šest namirnica koje ljeti ne biste trebali kupovati u trgovinama

Hrana poput rajčica, bobičastog voća, lubenice, kukuruza, dinja i koštičavog voća najukusnija je ljeti. Tijekom ljetnih mjeseci neke namirnice treba izbjegavati kupovati u trgovinama jer su ukusnije i zdravije ako ih pronađete na tržnicama.

Tim Meatless Mondaya za Eat This predlaže koje namirnice ljeti ne treba kupovati u trgovinama.

Sušeno voće

Da, sušeno voće je ukusno, ali sadrži šokantnu količinu šećera. Zato je ljeti bolje birati svježe voće koje je preplavilo tržnice, a nude ga i mala obiteljska gospodarstva.

Gotova limunada

Limunada kupljena u trgovini obično uključuje kukuruzni sirup s visokim udjelom fruktoze i druge konzervanse. Također je skuplja nego da je napravite sami, a nema ni toliko osvježavajuć okus.

Začinsko bilje

Začinsko bilje, poput bosiljka, origana, peršina i ružmarina, daje okus povrću, umacima i mesu, ali ti sastojci mogu biti skupi u trgovinama. Ako je moguće, pokušajte uzgojiti vlastito bilje u kuhinji ili na svom balkonu.

Voćni sladoled

I djeca i odrasli žude za hladnim osvježenjem u vruće ljetne dane. Ako vas veseli ono u obliku sladoleda, ne morate ga tražiti u trgovinama. Možete nabaviti kalup za sladoled pa smrznuti voćni sok, voćnu kašu ili jogurt pomiješan s voćem.

Kiseli krastavci

Kako temperatura raste, ključno je ostati hidriran. Kiseli krastavci su bogati solju, a konzumacija previše soli može dovesti do visokog krvnog tlaka i uzrokovati pojačan rad bubrega i jetre. Iako je u redu jesti kisele krastavce u umjerenim količinama, razmislite o tome da se tijekom ljetnih mjeseci ipak odlučite za svježe.

Već narezano voće i povrće

Znamo da je primamljivo kupiti narezano voće i povrće, ali najbolje je izbjegavati te plastične posude. Iako štede vrijeme za pripremu, obično su dvostruko ili trostruko skuplje od neprerađenog sastojka. Osim toga, nakon što se narežu ili nasjeckaju, mnoge namirnice počinju gubiti na kvaliteti ili okusu, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Shutterstock)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.