Video: Saša Magazinović SNSD 110 dana zamajava građane i ne želi ukinuti akcize na gorivo

U toku  je sjednica Predstavničkog doma PS BiH kojoj prisustvuje 30 zastupnika. Denis Zvizdić, član Kolegija PD PS BiH predložio je da se na dnevni red uvrsti i tačka kojom bi se od Vijeće ministara BiH zatražilo ukidanje carinske stope na uvoz nafte, kako bi smanjila cijena goriva u BiH, ali i zaustavio rast cijena koje se vežu za povećanje cijene nafte i naftnih derivata. Inicijativa Denisa Zvizdića nije dobila u prvom krugu entitetsku većinu.

Branislav Borenović i Saša Magazinović predložili su da se razmatra Prijedlog zakona o izmjenama zakona o akcizama. Ni za ovu dopunu nije bilo entitetske većine iz RS-a čime ove tačke se nisu našle na dnevnom redu jer SNSD nije podržao ove inicijative.

„Apsolutno ne znam šta je potrebno obrazložiti da od drugog doma zatražimo da potvrdi ove izmjene da se na šest mjeseci ukinu akcize na naftu i naftne derivate. Cijene na benzinskim pumpama se primiču na 4 KM, a ono što se može uraditi je da se ukinu akcize što je ovaj dom već uradio i da se smanje cijene. Ovo je formalni apel PD prema Domu naroda PS BiH koji odugovlači i stopira ukidanje akciza na gorivo i koliko toliko olakša građanima i privredi“, kazao je Borenović.

Saša Magazinović je kazao da nije logično da 110 dana treba Domu naroda PS BiH da se izjasni o zakonu o akcizama. Predstavnički dom je ukidanje akciza prihvatio 9. marta.

U odgovoru na navode Snježane Novaković Bursać koja je rekla da će SNSD podržati kad se uvjeri da će gorivo biti jefitinije, Magazinović je pitao ko će to potvrditi i od koga očekuju takvu analizu.

“Živite li vi u istom svijetu sa svojim glasačima. U ovoj priči nema entiteta, nema Srba, Bošnjaka, Hrvata i ostalih, možete pomoći građanima ali vi 110 dana razmišljate da li ste sigurni da će gorivo pojeftiniti za 30 ili 40 feninga ako se ukinu akcize”, kazao je Magazinović.

Borenović je kazao da će i pored smanjenja cijene nafte ostati budžeti stabilni.

(TIP/Izvor. Patria)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Bellenty - ваш надёжный союзник в области конвейерных решений. Для вас [url=http://bellenty.by/]купить ленту конвейерную[/url] помогут консультанты интернет-магазина. Благодаря нашему опыту…