Foto/Nakon pljuvanja i vraćanja u SDA nagrada: Bakiru Izetbegoviću uručeno priznanje ‘Počasni građanin Kalesije’

Općinski načelnik Sead Džafić danas je predsjedniku Stranke demokratske akcije BiH Bakiru Izetbegoviću uručio priznanje „Počasni građanin Kalesije“. Naime, Općinsko vijeće Kalesija na aprilskoj sjednici donijelo je odluku da ovo priznanje se dojeli upravo Bakiru Izetbegoviću jer je zavrijedio to svojim političkim djelovanjem usmjerenim ka ostvarivanju ravnomernog razvoja svih djelova Bosne i Hercegovine i stimuliranju realizacije programa podrške povratku i privrednom razvoju.

Ovo priznanje mi mnogo znači, jer su kalesijski borci 1992.godine nama pokazali kako se brani domovina i pokazali su nam da je neprijatelj ranjiv i da je moguće pobijediti. Njihov uspjeh oslobađanja Kalesije dočekan je sa velikom srećom u Sarajevu, jer je taj podvig bio vjetar u leđa našim jedinicama širom domovine. Zato mi ovo priznanje mnogo znači jer dolazi iz prvog oslobođenog grada u BiH, kazao je Bakir Izetbegović.

Općinski načelnik Sead Džafić ističe da je jako bitno da se Bošnjaci grupišu i da stvaraju jedinstvo te da se samo na takav način može sačuvati domovina BiH.

On se zahvalio Bakiru Izetbegoviću na svemu što čini kako bi određeni projekti u Kalesiji bili realizirani za dobrobit stanovništva.

Prije uručenja priznanja „Počasni građanin Kalesije“, Bakir Izetbegović zajedno sa načelnikom Seadom Džafićem položio je cvijeće i odao počast šehidima i poginulim borcima u Kalesiji, a posjetio je i kalesijsko naselje Prnjavor gdje je razgovarao sa pripadnicima „Prnjavorske čete“ i sa drugim borcima koji su branili samostalnost i nezavisnost Bosne i Hercegovine.

(TIP)