Charles Michel u petak dolazi u BiH

Predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel posjetiće Bosnu i Hercegovinu u petak, 20. maja. Ovu informaciju potvrdila je ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković.

Očekuje se da bi teme razgovora mogle biti veliki broj otvorenih pitanja, među kojima su najaktuelnija u vezi sa izbornim procesom u BiH. Pretpostavlja se da će jedna od tema biti pronalaženje novca za održavanje predstojećih opštih izbora u BiH, u iznosu od 12,5 miliona maraka (6,4 miliona eura), ako Vijeće ministara BiH ne donese odgovarajuće odluke prije Michelovog dolaska u BiH.

Bh. mediji su objavili da bi jedna od tema sastanaka, koje će Michel imati tokom posjete BiH, mogla da bude i nastavak pregovora o izmjenama Izbornog zakona, poslije oktobarskih opštih izbora.

Dolazak predsjednika Evropskog vijeća je druga posjeta Sarajevu nekog od najviših zvaničnika EU u posljednja dva mjeseca.

U martu je u BiH boravio evropski komesar za zajedničku spoljnu i bezbjednosnu politiku Josep Borrell.

(TIP/Izvor: Beta/Foto: Anadolija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.