Foto: Povratak korijenima: Porsche predstavio 911 Sport Classic

Nakon modela 911 R koji je razgrabljen u rekordnom roku, stiže još jedna zanimljiva izvedba namijenjena vozačkim puristima.

I ne samo to, jer ovaj model i izgledom vraća u prošlost, u vrijeme kad je svijet bio analogan, a ogroman ducktail stražnji spojler i naljepnice na automobilima stvar prestiža. Sve to ima ova izvedba, ali oslanjajući se na modernu tehnologiju skriveno iza retro odijela.

Istina, ovdje nema poluga za šaltanje brzina, već je ugrađen klasičan ručni mjenjač. Mjerni instrumenti su kakvi trebaju biti u sportskom automobilu, a ako ništa, onda će vas tapecirung sjedala svojim izgledom katapultirati u stara dobra vremena.

911 Sport Classic nije šala. To je najjači Porsche s ručnim mjenjačem u ponudi. Vozača čeka 550 KS, koje osigurava 3.7 twin-turbo motor iz Turba S. Pogon je isključivo na stražnje kotače, ali zato dobivate najmoderniju elektronsku logistiku u okviru dinamičke kontrole šasije, aktivni ovjes, upravljivu stražnju osovinu, pa i keramičke kočnice – sve u standardnoj opremi.

Od posebnosti valja izdvojiti panele izrađene od kompozita s ojačanjima od ugljičnih vlakana, kao i modernu interpretaciju poznatih naplataka, sada u nekoliko brojeva većem pakiranju. Konačno, ova zvjerka postiže 100 km/h za 4.1 sekundu, a ne posustaje do 315 km/h.

A sada loše vijesti. Porsche će proizvesti svega 1250 primjeraka, i to u svega četiri boje (crna, siva, plava sport siva). Nije poznato koliko će ih ostati u Europi i po kojoj cijeni. Prvi primjerci na ceste stižu u srpnju, piše Index.hr.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Доброго! White Queen, талантливая и экстравагантная певица, порадовала своих поклонников новым треком "БАС", который стал настоящим хитом в мире танцевальной…