Važna pobjeda Slobode u Mrkonjić Gradu za nastavak pobjedničkog niza

U zaostalom susretu devetog kola Mladost je dočekala Slobodu u sportskoj dvorani Mrkonjić Grada. Obje ekipe uoči samog susreta nalazile su se u specifičnim situacijama. Domaćin je u proteklih mjesec dana odigrao svega jednu utakmicu zbog čega su bili potpuno van takmičarskog ritma dok su gosti imali značajno skraćen roster budući da se radi o zaostalom susretu, a crveno-crna svlačionica zabilježila je dosta promjena u prethodnih nekoliko kola. S obzirom na okolnosti ovog susreta i jedni i drugi su najavili borbu u, za oba aktera, važnoj utakmici.

Sloboda je očekivano otvorila susret, dosta bolje i agresivnije od protivnika zahvaljujući odličnoj formi u kojoj se nalaze. Iako bez pet novih imena na spisku za ovu utakmicu, crveno-crni su već u prvoj dionici ostvarili solidnu prednost od 14:22 i nametnuli svoj ritam igre. Drugi period igre pripao je domaćinu, ponajviše zahvaljujući skraćenoj rotaciji gostiju koji su morali odmarati članove prve petorke. Mladost to koristi i smanju zaostatak na svega jedan posjed za rezultat na poluvremenu 39:41 i samo jedan koš prednosti Slobode.

Iako su imali problema sa ličnim greškama još u prvom poluvremenu, treća četvrtina protekla je u znaku gostiju iz Tuzle koji su u ovom dijelu igre ponovo preuzeli inicijativu. Veliki pad uzrokovan nedostatkom utakmica desio se u redovima domaćina, brojne greške omogućile su Slobodi brzo trčanje i vraćanje prednosti na dvocifrene brojke pa se u posljednju četvrtinu ušlo rezultatom 51:63. Zadnji period igre obilježile su trojke gostiju kojima stižu i na maksimalnu prednost od +17, a domaćin je do kraja utakmice uspio samo spustiti rezultat na 11 poena razlike i konačan rezultat 73:84 (14:22, 25:19; 12:22; 22:21).

Startna petorka Slobode pokazala je zube u jednom od fizički zahtjevniji susreta za ekipu ove sezone. Svih pet igrača bilo je dvocifreno, a listu je predvodio Ibrahim Durmo sa novim double-double učinkom od 24 poena i 10 skokova. Odlične partije odigrali su Haris Delalić koji je zabio 19 poena i imao osam skokova i šest asistencija te kapiten Đorđe Lelić sa double-double učinkom od 13 poena, 12 skokova i osam podijeljenih asistencija. Draško Albijanić i Adi Alikadić zabilježili su po 11 poena dok se u strijelce upisao još Nedim Omerović sa šest pogođenih poena. Vrijedi istaknuti da je Alikadić odigrao svih 40 minuta na parketu. Gosti su također imali pet dvocifrenih strijelaca, a najzapaženiju ulogu imao je Nemanja Milošević sa 15 poena i 11 skokova.

Tuzlanski tim se novom pobjedom usidrio na vrhu ligaške tablice sa omjerom od devet pobjeda i tri poraza, ali sa utakmicom manje u odnosu na lidere Široki i Borac. Četvrta vezana pobjeda u Prvenstvu BiH odlična je uvertira za subotnji susret 15. kola gdje će u Mejdanu ekipa Slobode dočekati direktnog konkurenta za Ligu 6 ove sezone, ekipu Leotara iz Trebinja.

(TIP/OKK Sloboda)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.