Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]купить лучшую реплику Airpods PRO[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве и РФ. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением по…
Tako to rade Nijemci: Recept za fine rolice od cimeta kojima nećete moći odoljeti
Slatko tijesto nadjeva se smjesom na bazi maslaca, šećer i cimeta te reže na poseban način što Franzbrötchenu daje unikatan izgled.
Franzbrötchen je njemačka verzija klasičnih rolica s cimetom koja potječe iz Hamburga. Ne samo da lijepo miriši i ima fin okus, već se i priprema od svakodnevnih sastojaka koje većina ljudi ima u svojoj smočnici i hladnjaku.
Slatko tijesto nadjeva se smjesom na bazi maslaca, šećer i cimeta te reže na poseban način što Franzbrötchenu daje unikatan izgled. Popularan je izbor za doručak, desert ili međuobrok uz kavu ili čaj.
Sastojci za tijesto:
- 240 g brašna
- 125 ml mlijeka
- 60 g maslaca
- 2 žlice šećera
- 1,5 čajna žličica suhog kvasca
- 1 jaje
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Sastojci za nadjev:
- 100 g šećera
- 80 g omekšanog maslaca
- 1-2 žlice cimeta u prahu
Sastojci za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema njemačkih rolica sa cimetom:
- U lončiću zagrijte mlijeko i maslac na laganoj temperaturi dok se maslac ne rastopi. Smjesa bi trebala biti topla, ali ne i vruća. Prebacite smjesu u veću zdjelu i umiješajte u nju suhi kvasac.
- Dodajte jaje, ekstrakt vanilije i sol i dobro sve zajedno pomiješajte mikserom.
- Postepeno dodajte brašno uz stalno miksanje dok ne dobijete kuglu tijesta. Tijesto bi trebalo biti ljepljivo, ali ne i vlažno. Ako je previše vlažno, dodajte još malo brašna.
- Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i pustite da odstoji na toplom mjestu oko pola sata do sat vremena.
- U međuvremenu napravite smjesu za rolice od šećera, omekšanog maslaca i cimeta u mikseru. Stavite smjesu sa strane.
- Kada se tijesto diglo, prebacite ga na ravnu površinu s nešto brašna i razvaljajte ga na debljinu od oko pola centimetra.
- Ravnomjerno premažite nadjev preko tijesta cijelom površinom uz pomoć žlice ili špatule. Budite nježni da slučajno ne napravite rupu u tijestu.
- Pažljivo zarolajte tijesto.
- Narežite tijesto na trapeze debljine oko 2,5 centimetara. Položite komade tijesta na lim za pečenje.
- Krajem drvene kuhače pritisnite tijesto po sredini sve do dna. Ovo će Franzbrötchenu dati unikatni oblik. Pustite da tijesto odmori još dvadeset minuta.
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Izmućkajte jaje. Premažite smjesu preko površine pripremljenih rolica.
- Stavite peći Franzbrötchen u zagrijanu pećnicu oko 15 minuta, odnosno dok se ne ispeku do kraja.
- Pustite da se ohlade malo prije posluživanja, prenosi Dnevnik.hr.
(TIP/Foto: Shutterstock)
I was recommended this website by my cousin I am not sure whether this post is written by him as…
of course like your website but you have to check the spelling on several of your posts A number of…
What i do not understood is in truth how you are not actually a lot more smartlyliked than you may…
Искали где [url=https://mdou41orel.ru/]https://mdou41orel.ru/[/url]? Топовые беспроводные наушники в Москве и РФ. Реплика оригинальных AirPods с шумоподавлением всего за 2490 рублей. Самые…
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.