Sloboda preko Turbine do finala kupa Mirza Delibašić

Prvi polufinalni susret kupa “Mirza Delibašić” sistema A odigran je u srijedu u Jablanici gdje su snage odmjerili neporažena ekipa A1 lige Turbina iz Jablanice te premijerligaš Sloboda iz Tuzle. Iako je pitanje prvog finaliste bilo riješeno već u prvoj četvrtini susreta, domaća publika može biti zadovoljna sa viđenim na parketu sportskog centra u Jablanici. Ekipa domaćina nije odustajala do samog kraja bez obzira na kvalitet crveno-crnih koji su rutinski odradio posao u polufinalu i nastavljaju takmičenje u idućoj fazi.

Prije početka susreta, predsjednik OKK Sloboda Aid Berbić uručio je kapitenu domaćina Mirzi Teletoviću prigodan poklon kao podsjetnik na vrijeme koje je bivši reprezentativac BiH i NBA igrač proveo u crveno-crnom dresu. Teletović se putem društvenih mreža zahvalio upravi Kluba i čestitao na prolasku u polufinale ekipi Slobode: “Čestitam Slobodi na prolasku u finale kupa Mirza Delibašić i želim im sreću u nastavku sezone, a posebno se zahvaljujem predsjedniku mog prvog seniorskog kluba u karijeri Aidu Berbiću na prigodnom poklonu. Sloboda i Tuzla ce uvijek imati posebno mjesto u mom srcu”, napisao je Teletović.Utakmica je od samog početka išla u jednom smjeru, a gosti su ozbiljnost pokazali već u prvoj četvrtini kada su postigli 33 poena za rezultat prvog perioda 17:33. U drugoj četvrtini igrači Turbine iskoristili su rotacije u redovima gostiju i zaostatak spustili na šest poena, ali već do poluvremena Sloboda vraća kontrolu i dvocifrenu prednost pa se na odmor otišlo sa rezultatom 40:50. U prilično izjednačenoj trećoj dionici gosti su i dalje držali konce u svojim rukama te su nastavili održavati prednost pa se u posljednji period igre ušlo pri rezultatu 61:72. Kao da nije bilo odmora, četvrta četvrtina nastavljena je u istom ritmu kao i prethodna. Potpuno preslikana igra iz treće u četvrtoj dionici igre vodila je do konačnog rezultata 85:96 (17:33; 23:17; 21:22; 24:24) za prolazak crveno-crnih u finale kupa.

U redovima gostiju četiri igrača su bila dvocifrena po učinku poena. Listu je predvodio Haris Delalić koji je postigao 22 poena i ostvario 11 skokova za double-double učinak, a pratili su ga Adi Alikadić sa 18 te Đorđe Lelić i Ibrahim Durmo sa po 15 poena. Turbina je također imala četiri dvocifrena strijelca, a dirigentsku palicu u rukama imao je Mirza Teletović sa 34 postignuta poena. Emad Nezirić i Vasilje Šaraba dodali su po 12, a Aldin Đelmo je zabio 11 uz double-double učinak sa 10 skokova.

Ekipa Slobode u finalu čeka boljeg iz susreta drugog polufinala gdje će sarajevski Sparsi igrati protiv ekipe Proma iz Donjeg Vakufa. Promo je večeras, u utakmici za plasman u polufinale, savladao ekipu Želje 1971 u Cazinu rezultatom 77:94. Finalna utakmica će biti usaglašena sa kalendarom ostalih takmičenja. Crveno-crni se sada okreću vikendu i Prvenstvu BiH gdje ih u okviru 14. kola čeka derbi na gostovanju protiv ekipe Širokog.

(TIP/Izvor: OKK Sloboda)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]копия Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за…

  2. В поисках где [url=https://el-gusto.ru/]купить реплику наушников Airpods PRO[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  3. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Приложение леон ошибка[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник для…