Video/Inovativni harmonikaš iz Banje Luke oduševio javnost: Ako gosti žele “zakititi” harmoniku, to sada mogu uraditi i putem platne kartice

Banjalučki harmonikaš Željko Đakić, jedini je harmonikaš u našoj zemlji, a vjerovatno i na cijelom svijetu, koji je na svoj omiljeni instrument montirao čitač platnih kartica.

Kada gosti žele da im Željko odsvira neku pjesmu na harmonici, a uz sebe nemaju keša, sada harmoniku mogu “zakititi” putem svoje kartice.

– Većinom u nekoj šali provlače karticu kroz mijeh harmonike. Sada sam ja došao na ideju da više nema te šale, nego ako žele da mogu i počastiti muziku, kaže Đakić.

Dodao je da je ljudima interesantan čitač kartica na harmonici koji je, prema Željkovim riječima, prvi na harmoniku uveo upravo on.

Ističe kako ljudi koji ga počaste i provuku karticu kroz harmoniku, veoma često snimaju taj momenat jer je riječ, kako to Đakić kaže, o zanimljivoj fori, prenosi Oslobođenje.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.