Šest vježbi koje vam pomažu da se pripremite za porođaj

Tokom trudnoće bebe često mijenjaju položaj, osobito u drugom tromjesečju. Neki se mališani okreću na jednu stranu i ostaju tamo do dana rođenja, dok drugi nastavljaju izvoditi svoje piruete još neko vrijeme.

Naravno, kad u maternici ostane malo mjesta, mališani se okreću naglavačke licem okrenutim prema majčinoj kralježnici. Ako vaša beba još nije postigla ovaj položaj, važno je da joj u tome pomognete.

Pomozite svojoj bebi da se spusti u porođajni kanal

Kretanje je ključno. Održavanje aktivnog života s potpunom sviješću o potrebama vašeg tijela vrlo je povoljno za oboje. Slijedi 6 najkorisnijih aktivnosti koje će pomoći vašoj bebi da postigne pravilan položaj za porođaj.

Pješačenje

Svakodnevne šetnje omogućuju oslobađanje napetosti mišića u trbušnom i zdjeličnom području. Osim toga, ova navika poboljšava cirkulaciju krvi i limfe, na koje dijete vrši pritisak.

Pokušajte održavati umjeren tempo i svjesno dišite te se odmarajte koliko god je puta potrebno. Počnite s kratkim udaljenostima i povećavajte ih malo po malo.

Upamtite da je cilj ove aktivnosti mobilizirati mišiće i kosti zdjelice, a ne raditi treninge otpora. Slušajte potrebe svog tijela.

Ples

Ako želite povećati pokretljivost i osloboditi napetost, ples ispunjava sve ove uvjete i dodaje zabavu. Osim toga, ova vam aktivnost omogućuje da sa svojim partnerom ili voljenim osobama podijelite ugodan trenutak dok pomažete svojoj bebi da uđe u rodni kanal.

Kao i kod hodanja, uzmite potrebne stanke za disanje i regulirajte intenzitet kad god to vaše tijelo zahtijeva. Dajte prioritet oscilacijama zdjelice koje pogoduju djetetovom kretanju.

Čučnjevi

Uključite li čučnjeve u svoje dnevne aktivnosti, osjetit ćete značajne dobrobiti. Nije ni čudo što je to najpreporučljivija vježba tijekom trudnoće.

Ova vježba sastoji se od istog položaja u kojem se nalazite dok sjedite na stolici, ali bez da sjednete. S nekoliko ponavljanja dnevno, nekoliko puta tjedno, postići ćete željene učinke.

Lopta za vježbanje

Ako imate pilates loptu, možete je koristiti tijekom dana kao zamjenu za običan stolac. Na taj ćete način, dok se odmarate, opustiti i područje zdjelice. Na lopti se pomičite zdjelicom naprijed-natrag, a zatim izvedite neke kružne pokrete.

Spustite se na koljena

Iz klečećeg položaja možete koristiti različite potpore, ovisno o tome što vam je najugodnije. Možete nasloniti ruke na krilo partnera, loptu za vježbanje, stolicu ili pod.

U tom položaju pomažete svom tijelu da se odmori od težine vaše bebe, stavljajući ga u neku vrstu potpore koju stvaraju trbušnjaci. Osim toga, s ovim položajem oslobađa se mišićna napetost vašeg lumbalnog područja.

Prenatalna hidroterapija

Sama činjenica ulaska u bazen i izležavanja u vodi oslobađa napetosti cijelog tijela. Voda dramatično smanjuje tjelesnu težinu i zato prenatalna hidroterapija dekompresira zglobove u zdjelici koji podržavaju djetetovu težinu.

U vodi možete izvesti bilo koju od prethodno spomenutih aktivnosti kako biste pojačali njezin učinak, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Pexels)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]копия Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за…

  2. В поисках где [url=https://el-gusto.ru/]купить реплику наушников Airpods PRO[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  3. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Приложение леон ошибка[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник для…