Tuzla auto show 2021.

Auto Media Group i Auto 4×4 Club organiziraju AUTO SHOW koji će, u sklopu akcije „Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini“, biti održan od 21. do 24.10.2021. godine na Panonskim jezerima u Tuzli u periodu od 10.00 do 20.00 sati.

AUTO SHOW će biti organiziran u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255.

U svijetu, a posebno u nerazvijenim zemljama i zemljama u razvoju, godišnje, u saobraćajnim nezgodama pogine 1,3 miliona lica, a preko 50 miliona lica ostane trajno nepokretno ili zadobije povrede. Ovoj „crnoj“ statistici Bosna i Hercegovina doprinosi sa najmanje 400 poginulih i 11.000 povrjeđenih lica godišnje, te zauzima neslavno posljednje mjesto u Evropi. Stopa smrtnosti u saobraćaju u BiH-a je tri puta veća nego u zapadnoevropskim zamljama.

Na ovoj manifestaciji građani Tuzle će moći vidjeti trkaća vozila, old timere, nova vozila, i kartinge za najmlađu populaciju, vozila i opremu saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radare i ostalu prateću opremu za kontrolu saobraćaja. Učešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Izlagači novih vozila će organizirati testne vožnje za kupce.

Za mališane će na pomenutoj lokaciji biti napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju.

Zadnji dan manifestacije biti će održan i Panonica CarExpo – Izložba atraktivnih vozila, čime bi bila završena sezona okupljanja vlasnika ovih vozila u Bosni i Hercegovini.

Ulaz je slobodan.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Рады представить выход обновленной мобильного приложения БК Лига Ставок для Android! Этот шаг полностью преобразует ваш пользовательский опыт, делая его…