Predstavnica EIB-a kod premijera TK

O potencijalima buduće saradnje razgovarali su u petak premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK Zvjezdan Karadžin i ministar privrede Mevludin Hodžić sa predstavnicom Evropske investicijske banke (EIB) Sandrine Friscia.

Fokusi djelovanja EIB-a u Bosni i Hercegovini, prema riječima predstavnice Friscia, su sektor transporta, mala i srednja preduzeća, voda i zdravstvo a prioritet predstavljaju infrastrukturni i projekti ekologije.

Interes Tuzlanskog kantona je, prema riječima premijera Hodžića, usmjeren ka energijskoj efikasnosti javnih zgrada i uređenje kampusa a kao prioritet nameće se projekat čišćenja jezera Modrac.

Sastanak je bio prilika za prezentaciju načina na koji funkcioniše EIB, koje su procedure koje očekuju Vladu i resorna ministarstva prilikom apliciranja za sredstva, koja je struktura ulaganja te na koji način Banka pomaže malim i srednjim preduzećima.

Predstavnica Friscia podržala je interes Vlade TK i kazala da će EIB sagledati mogućnosti za realizaciju prezentovanih projekata.

EIB kao institucija Evropske unije koja je najveći svjetski multilateralni zajmodavac i najveći pružatelj financijskih sredstava za klimatske promjene, rečeno je ovom prilikom, zainteresovana je za ostvarivanje evropske integracije i socijalne kohezije.

(TIP)

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Леон не работает приложение[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник…

  2. Доброго! White Queen, талантливая и экстравагантная певица, порадовала своих поклонников новым треком "БАС", который стал настоящим хитом в мире танцевальной…