Ove namirnice trebate jesti tokom ljeta da se rashladite

S porastom temperatura, svi tražimo načine da se rashladimo tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Evo koje namirnice biste trebali jesti tijekom ljeta kako biste se osvježili i rashladili.

Rajčica

Rajčica sadrži velike količine antioksidansa likopena, koji je poznat kao snažan preventor raka. Crvena rajčica ima 94 posto vode, dok zelena sorta ima oko 93 posto vode. Rajčicu možete dodati u salatu ili u sendviče zbog čega ju je lako uklopiti u svakodnevna jela.

Dinja

Dinja je izvrsna za utažiti žeđ i osvježiti se. Dinja ima malo kalorija i visok sadržaj vode (95 posto) što je čini idealnom namirnicom tijekom ljetnih mjeseci.

Ljute papričice

Ljute papričice stimuliraju receptore u ustima što uzrokuje znojenje, a što pomaže u rashlađivanju.

Celer

Celer ima jako malo kalorija. Šalica nasjeckanog celera sadrži samo 16 kalorija. S druge strane, ovo povrće ima čak 95 posto vode.

Brokula

Brokula je zdravo povrće. Bogata je vlaknima što je dobro za probavni sustav i kontrolu šećera u krvi. Uz to, brokula sadrži čak 91 posto vode.

Krastavci

Krastavci su idealan izbor tijekom ljeta jer sadrže velike količine vode što pomaže tijelu da se rashladi. Naime, krastavci sadrže čak 95 posto vode, piše Hello magazine. Bolje ih je jesti sitove jer tijekom kuhanja gube dosta vode, prenosi N1.

(TIP/Foto:  morgueFile)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.