U Tuzli svečano otvoren 4. Festival savremene žene

Nizom kulturnih sadržaja u Ateljeu Ismet Mujezinović i Hrvatskom kulturnom centru u Tuzli, uz obraćanja predstavnika izvršne vlasti, nekoliko ambasadorica u BiH i drugih uspješnih žena savremenog društva, svečano je otvoren 4. međunarodni Festival savremene žene.

Ovaj jedinstveni festival povezuje i podržava uspješne priče BiH, regije i svijeta, a ujedno motiviše mlade žene.

Neke od tema na ovogodišnje Festivalu savremene žene su: kako vladati svojim vremenom, kako biti kreativna, koje su moći društvenih mreža, te kako odgovoriti na nove poslovne izazove nastale zbog pandemije Covid-19.

Direktor Radija Kameleon, koji jei organizator ovog festivala, Zlatko Berbić, kazao je Feni da je ovogodišnji Festival savremene žene jedinstven jer se odžava na dvije lokacije istovremeno.

Na Festivalu učestvuje više od 100 govornica iz 17 država.

-Večeras su s nama tri ambasadorice i druge uspješne žene iz cijelog svieta, koje su odlučile da podijele svoje znanje i iskustvo mentorišući žene u BiH. Mi nismo društvo koje se bavi ženskim pravima, mi smo odlučili da napravimo zajednicu u kojoj jedna žena mora drugoj spustiti ljestve da se popne uz njih, da bi sve uspjele više nego jedna koja će ostati sama – naglašava Berbić.

Svaka govornica govori po 20 minuta i to je fantastično putovanje kroz uspjeh, kroz padove, kroz rezultate, kazao je.

Napomenuo je da će ovih dana na festivalu, između ostalih, uzeti učešće žena koja je bila nominovana za Nobelovu nagradu, zatim direktorica Evropske banke za razvoj, za regiju, a čut će se najuspješnije priče iz raznih segmenata života, uključujući modu i svaki dio lifestilea.

Ministar trgovine, saobraćaja i turizma TK Hamza Bešić ocijenio je da ovakvi događaji u mnogočemu daju jednu novu dimenziju u manifestacijskom turizmu na području TK.

Ovakve manifestacije su, kako je kazao,  prepoznate od strane  resornog ministarstva i Vlade TK i uvijek će biti adekvatno propraćene. To leži u činjenici da je ova  manifestacija Odlukom  uvrštena u  manifestacije od značaja za TK.

– Već četvrtu godinu družimo se na Festivalu savremene žene, a Ministarstvo trgovine, saobraćaja i turizma TK, kao i Vlada TK, od početka su prepoznali značaj ovakve manifestacije, ne samo za razvoj manifestaciong turizma nego generalo za okupljanje žena, koje imaju vrlo respektabilne karijere, koje mogu pružiti mnogo znanja i iskustva i biti inspiracija i motivacija mladim ženama i djevojkama da i one na sličan način pokušaju napraviti nešto u svom životu i karijeru – izjavila je pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i saobraćaj TK Dželmina Huremović.

Svake godine na festivalu su zastupljene jako interesantne govornice iz različitih djelatnosti, tako da se može svako pronaći  u panelima, smatra ona, ocijenjujući da ovaj festival ima veliki značaj, kako poslovni, tako kulturni i zabavni.

Festival savremene žene u Tuzli do sada je ugostio više od 500 govornica, koje su podijelile svoja iskustva i inspirisale mnoge osobe, a ovogodišnji „ženski festival“ trajat će do 20. juna.

(TIP/fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.