U akciji Mreža IV uhapšeno 29 osoba, za tri osobe se traga

U nastavku akcije kodnog naziva Mreža IV za sada je uhapšeno 29 osoba, od čega 23 u Zenici, 4 na području Srednjobosanskog kantona i 2 lica na području Kantona Sarajevo dok se za tri osobe koje su bile meta ove akcije intenzivno traga, potvrdila je Glasnogovornik Uprave policije MUP-a ZDK Aldina Alić.

Ova opsežna policijska akcija još uvijek nije završena pa se može očekivati da će tokom dana biti još uhapšenih. Kao što je već od ranije poznato, pretresi su izvršeni na 32 lokacije u Zenici, 9 lokacija u Srednjobosanskom kantonu i 2 lokacije u Kantonu Sarajevo. Akcija se provodi pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK, a  po naredbama Općinskog suda u Zenici, u saradnji s Federalnom upravom policije.

Usmjerena je na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za krivična djela zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije. Više informacija o ovoj akciji bit će poznato na press konferenciji koja će biti održana tokom dana.

(TIP/Izvor: federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.