Stranka za BiH: 50 novih članova u Tuzli

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Tuzla je održala sjednicu Gradskog savjeta na kojoj su pristupili novi članovi. U proteklih dva mjeseca učlanjeno 50 novih članova i to prije svega mladih, perspektivnih i uspješnih građana Tuzle. Ovo je rezultat aktivnog djelovanja novog rukovodstva stranke, na čelu sa  Mirsadom Muhamedbegovićem, aktuelnim direktorom Osnovne škole “Slavinovići”.

˝Pored toga, dolazak na čelo Semira Efendića, načelnika Novog Grada Sarajevo, kao predsjednika stranke, te rad u Gradskog vijeću od strane  Admira Čavalića, vijećnika SBiH je potaknuo veću zainteresovanost za stranku i pokazao da su promjene moguće, te da je vrijeme da se politika posveti konkretnim problemima i rješenjima, u korist građana˝, saopštili su iz ove stranke.

SBiH Tuzla je na posljednjoj sjednici Gradskog savjeta donijela niz strateških smjernica u vezi budućeg djelovanja.

˝Ove smjernice se prije svega odnose na djelovanje u mjesnim zajednicama, gdje će izabrani povjerenici ispred SBiH obavljati svoju dužnost u korist građana i maksimalno inicirati rješavanje brojnih problema – od nedostatka pitke vode u pojedinim mjestima do izgradnje dječijih igrališta. S tim u vezi pozivamo sve dobronamjerne građane da nam se pridruže u ovome i doprinesu prosperitetu vlastite mjesne zajednice.Na kraju, SBiH navodi da su počele pripreme za izbore naredne, 2022. godine, te da se očekuje izuzetan izborni rezultat, shodno eksternim projekcijama i rezultatima nezavisnih istraživanja javnog mijenja u Bosni i Hercegovini˝, naveli su iz Stranke za BiH.

(TIP)