Ako znanost tako kaže, valjda ne laže: Što je frajer mišićaviji, to je gori partner!

Može izgledati kao Apolon, ali mnogo je važnije što on zaista misli o ženama i kako se ponaša prema njima. A čini se kako znanost baš i ne ide mišićima u prilog po ovom pitanju…

Istraživanje koje je na University of Westminster provedeno na 327 heteroseksualnih muškaraca (više od trećine su soleri) dovelo je do zaključka da su jači muškarci grozni dečki. Ispalo je da muškarci imaju izraženije seksističke stavove i mržnju prema ženama što je njihova muskulatura izgrađenija. Naš komentar – čista grozota!

Povezanost između mišićavih muškaraca i seksizma vuče korijenje iz tradicionalnih uloga spolova. “Smatramo da su muškarci sa strogim razmišljanjima o ženama i jednakosti spolova pristaše tradicionalnog stereotipa muškosti koji uključuje i superiornost muškarca njegovom tjelesnom pojavom”, rekli su autori istraživanja.

Studija tvrdi da se u društvima u kojima se patrijarhalna struktura našla pred izazovom pa je uloga muškarca kao osobe koja se brine za obitelj sve manje izražena muškarci pokušavaju dokazati izgrađujući tijela. Ukratko, muškarac u blizini moćne žene osjeća se ugroženo i to pokazuje pumpanjem mišića.

Mali broj ispitanika i činjenica da je istraživanje provedeno samo u Velikoj Britaniji mogu poljuljati njegovu vjerodostojnost, no, znate kako kažu, gdje ima dima, ima i vatre. U svakom slučaju, kada vam idući put priđe frajer bez mišića, ili možda sa trbuščićem, razmišljajte u duhu znanosti. Ona tvrdi da bi on bio bolji dečko.

(TIP/Izvor: Cosmopolitan.hr/Mia Elliott)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Привет всем! Для всех, кто ценит стихи, поэмы и самостоятельное творчество, Мay Poems представляет лучшие произведения ведущих мировых поэтов и…