Kakvi su vam prijatelji prema horoskopu? Vage su najbolji savjetnici, a Lav je pravi oslonac

Dok su Ovnovi pravo društvo u pustolovinama, u nedaćama je najbolje pokraj sebe imati Bika ili Lava. Blizanci i Vodenjaci znakovi su koji imaju najviše prijatelja…

Ovan

Pripadnici ovog znaka u prijateljskom smislu nisu komplicirani jer su direktni i iskreni u izražavanju svojih osjećaja. Iako mogu suosjećati s drugima, Ovnovi nisu tip prijatelja koji trebate zvati ako vam je teško jer su oni previše usmjereni na akciju i pothvate nego tužne priče.

Mana im je pretjerana sebičnost. Za Ovna je najbolji prijatelj netko tko je neovisan i samopouzdan poput njega samog, a dobro se slaže sa Strijelcima.

Bik

Bikovi su najpouzdaniji znakovi Zodijaka. Njihove su najveće prijateljske vrline velikodušnost, zaštitnički poriv i vjernost, a u odnosima se najčešće postavljaju kao brižne majke. Mana im je povremena škrtost. Odlično se slažu s Ribama koji lako podnose njihovu tvrdoglavu narav, a uživaju i u druženju s Lavovima.

Blizanci

Temperamentni Blizanci vrlo rijetko za sebe mogu reći da imaju malo prijatelja, jer niti jedan najbolji prijatelj ne može ispuniti sve njihove društvene potrebe. Oni preferiraju široke društvene krugove po kojima svrstavaju ljude prema zajedničkim interesima, pa su jedni za izlaske, drugi za kave, a treći za pomoć u životu. Mana im je što prijateljstva shvaćaju zamjenjivima, pa im ih nije problem prekinuti ga.

Rak

Osjećajni, puni razumijevanja i suosjećajni, to je najbolji opis pripadnika ovog znaka u prijateljstvu. Najčešće se druže s ljudima sličnima sebi, koji su jednako emotivno topli i skloni promjenama raspoloženja. U potrazi za potporom trebaju se okrenuti prema Ribama i Škorpionima koji ih najbolje razumiju. Negativna osobina im je to što znaju glumiti da bi se svidjeli drugima.

Lav

Pripadnici ovog znaka su vrlo cijenjeni prijatelji, a iako se kreću u razmjerno velikom društvu, oni svoju intimu dijele tek s nekolicinom. Ipak, zbližite li se s Lavom, znajte da će on uvijek biti tu za vas. Najčešće ulažu u dugotrajna prijateljstva koja rijetko prekidaju, a u prijateljskom se smislu najbolje slažu s drugim Lavovima, Ovnovima i Škorpionima. Mana im je što vole manipulirati drugima.

Djevica

Pripadnici ovog znaka na prvi su pogled rezervirani te ne ulaze u dublje međuljuske odnose olako. U prijateljstvu imaju slične kriterije kao i u ljubavi, traže osobine koje same posjeduju i koje ih privlače. Ne vole previše potrebite i nesigurne ljude, a kako su racionalni i naizgled hladni, lako analiziraju i predviđaju s kime mogu biti dobri prijatelji. Dobro se slažu s drugim Djevicama i Jarčevima, a mana im je što su ponekad ljubomorne na tuđi uspjeh.

Vage

Vage su kao prijatelji odlični savjetnici i dobri diplomati te im prijatelja nikad ne manjka. Ipak, potpuno se predaju tek jednom najboljem prijatelju kojem povjeravaju sve svoje misli. Dobro se slažu s Blizancima i Vodenjacima čija ih opuštena priroda privlači. Mana im je što nameću svoja mišljenja drugima.

Škorpion

Škorpioni često ostavljaju dojam hladnih i ravnodušnih, no to je njihov oklop koji drugi moraju probiti kako bi se s njima sprijateljili. Usprkos tome, oni su jedni od najboljih prijatelja koje čovjek može poželjeti. Potreban im je netko tko će ih razumjeti, ali i biti iskren kao što su i oni sami. Najbolje se slažu s Ribama i Lavovima, a mana im je što su osvetoljubivi ako ih prijatelj povrijedi.

Strijelac

Optimistična i društvena priroda ovog znaka privlači ljude, pa mnogi žele biti prijatelji s njima. Najviše cijene duhovite, otvorene i dobronamjerne ljude. Mrze pasivno-agresivno ponašanje i od takvih ljudi bježe, a ako su vam pravi prijatelj, uvijek će vas razumjeti i poduprijeti. Najbolje se slažu s drugim Strijelcima i Blizancima, a mana im je što ponekad previše gledaju financijski aspekt u odnosima

Jarac

Njihova je specifičnost to što iznimno cijene prijateljstvo, a u uski krug bliskih i najboljih prijatelja odabiru one koji su se dokazali kao pouzdani i odgovorni. Uglavnom njeguju stara prijateljstva i spremni su na sve za prijatelja. Imaju mnogo poznanika, no iako i prema njima mogu biti blagonakloni, oni će rijetko znati što pripadnici ovog znaka misle. Najbolje se slažu s Lavovima, a mana im je što znaju testirati tuđu odanost.

Vodenjak

Zabavni, spontani i puni uzbuđenja, Vodenjacima su potrebni prijatelji koji mogu pratiti njihov nemiran duh. Budući da su slobodnog duha, poželjni su u društvu jer nikog ne osuđuju, no jednaka naklonost prema svima ih sprečava da pronađu onog jednog, najbližeg prijatelja. Najbolje se slažu sa Strijelcima, a mana im je što se lako distanciraju i očekuju da se drugi oko njih više trude nego oni sami.

Ribe

Ribe su podložne mišljenju drugih, no unatoč tome su vrlo dobroćudan prijatelji. Znaju biti odlično rame za plakanje te pružati utjehu koju će i sami često tražiti. Najbolje se slažu s ljudima koji su karakterno snažni, stabilni i puni podrške, a odličnu će komunikaciju uspostaviti s Bikovima. Mana im je što često znaju zanemariti prijatelje zbog partnera, prenosi 24sata.hr.

(TIP/Foto: Dreamstime)