Guardiola: Najteža titula do sada

Trener fudbalera Manchester Cityja Pep Guardiola rekao je da je titula koju je ove sezone osvojio sa ekipom u Premijer ligi do sada najteža, a trofej je posvetio navijačima i klupskoj legendi Colinu Bellu, koji je umro početkom godine.

“Ovo je bila sezona i titula u Premijer ligi kao nijedna do sada. Ovo je bila najteža. Zauvijek ćemo se sjećati ove sezone zbog načina na koji smo osvojili titulu. Mnogo sam ponosan što sam trener ovog kluba i ove grupe igrača. Oni su posebni. Proći ovu sezonu, sa svim ograničenjima i teškoćama sa kojima smo se suočili i pokazati konstantnost je izvanredno”, naveo je Guardiola u saopštenju, prenio je BBC.

City je sinoć osvojio sedmu šampionsku titulu u historiji kluba pošto je njegov najbliži pratilac Manchester United na Old Traffordu izgubio od Leicestera sa 1:2. To je peta titula šampiona Premijer lige za City.

“Nemilosrdno je. Svakoga dana igrači su bili tu, borili se za uspjeh, uvijek pokušavajući da budu bolji. Bili su toliko, toliko izdržljivi. To se podjednako može reći i za svakog člana naše ekipe, koji je neumorno radio iza scene kako bi osigurao da naši igrači budu potpuno spremni da se nose sa neočekivanim izazovima i novim rutinama tokom turbulentne godine”, naveo je Guardiola.

Španski trener nije zaboravio ni sve zaposlene u klubu, koji, kako je naveo, svojim radom čine City uspješnim.

Tri kola prije kraja City je osvojio titulu pošto ima 80 bodova, 10 više od Uniteda. City ima 25 pobjeda, pet više od gradskog rivala.

“Na početku svake sezone, titula u Premijer ligi je za nas najvažnija. Morate da igrate na tri dana, kod kuće i na strani. Samo ako ste najbolji, iz sedmice u sedmicu, možete pobijediti u ovom takmičenju. Ovo je veliki uspjeh”, rekao je španski trener.

On je zahvalio navijačima, koji zbog korona virusa nisu mogli da prisustvuju utakmicama, ali su podržavali ekipu na svakom koraku.

“Obećavam im da osjećamo njihovu ljubav, cijenimo je i ne bismo mogli ovo da uradimo bez nje. Nadam se da ćemo uskoro moći da proslavimo zajedno. Ovo je bila toliko teška godina. Ova titula je za naše navijače i bivšeg igrača Colina Bella i njegovu porodicu”, rekao je Guardiola.

City nije dobro počeo sezonu, pobijedio je samo pet puta u prvih 13 utakmica u prvenstvu i do decembra je bio u sredini tabele. Loša forma prekinuta je poslije remija sa West Bromwichem 1:1, poslije čega je krenuo niz od 21 pobjede u svim takmičenjima, uključujući 15 vezanih pobjeda u Premijer ligi.

City je tada stekao 12 bodova prednosti na prvom mjestu na tabeli, a niz je prekinut u martu, porazom od Uniteda 0:2.

(TIP/Beta/Foto: AFP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию наушников Airpods PRO[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением по скидке. Самые…

  2. Здравствуйте! Новости, которые двигают миром: актуальная информация из Украины и всего земного шара. Ждем Вас на https://wian.top/category/economics [url=https://wian.top/category/health]все про здоровье[/url]…

  3. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить реплику Airpods PRO в Москве[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением…

  4. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию Airpods PRO в Москве[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего…

  5. Ищете где [url=https://el-gusto.ru/]купить реплику наушников Airpods PRO в Москве[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением…