[url=https://arusak-attestats.ru/]http://arusak-attestats.ru[/url] - Можно ли купить аттестат – путь для вашему перспективам. На нашем сервисе вы сможете без труда и быстро…
Piletina u sosu od meda
Piletina u slatko-ljutom sosu iz rerne.
Sastojci:
– 6 pilećih bataka
– maslinovo ulje
– 2 kašičice meda
– soja sos
– 3 čehnja bijelog luka
– 1 crveni luk
– majčina dušica
– 1 kašičica smeđeg šećera
– 2 kašičice gustina
– susam
– čili papričice
– sol, biber
Priprema:
Pileće batake otkoštene, bez kože, isjecite na kockice veličine zalogaja.
U posudu u kojoj ćete ih marinirati dodajte sve preostale sastojke osim susama i dobro izmješajte.
Zatim sve staviti u frižider da se marinira najmanje dva sata, a idealno bi bilo da piletina ostane u marinadi preko noći.
Rernu zagrijte na 200 stepeni. Piletinu složite u jednom sloju na tepsiju obloženu papirom za pečenje pospite susamom, i pecite 20 minuta.
Poslužiti sa pirinčem i sezonskom salatom.
(TIP/Izvor: Coolinarka/Foto: Shutterstock)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.