Ljudski DNK pronađen u mašinama za mljevenje u kući Belivuka

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da su nakon obavljenih vještačenja pripadnici MUP-a i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno potvrdili da se u mašini za mljevenje mesa koja je pronađena u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u beogradskom naselju Ritopek nalazi više DNK uzoraka različitih žrtava.

„Nijedan zločin klana Belivuk – Miljković neće ostati nerasvijetljen. Nakon što smo u kući strave u Ritopeku pronašli tajnu prostoriju u kojoj se osim oružja i eksploziva nalazila industrijska mašina za mljevenje mesa, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno su potvrdili da se u toj mašini nalazilo više DNK različitih žrtava ovog klana“, istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim riječima, ova „ubilačka grupa“ ljude je mučila, ubijala i na kraju na najstrašniji način mljela njihove ostatke da bi ih dalje uništila i razbacala, saopštio je MUP.

Podsjetimo, Belivukov klan uhapšen je početkom februara, a krajem aprila u kući u Ritopeku, koju je koristila ova kriminalna grupa, otkrivena je tajna prostorija. Tu je pronađena velika količina različitog oružja, ali i ogromna mašina za mlevenje mesa, za koju se sumnja da je korišćena za uništavanje tijela žrtava.

Sumnja se da je kriminalna organizacija odgovorna za najmanje tri ubistva, brojne otmice, trgovinu drogom, pranje novca i nezakonito posjedovanje oružja.

(TIP/Izvor: N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.