Terzić: Gradimo 50 km autoputa u ambijentu gdje niko neće ni sa kim ništa

Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH, potvrdio je da se u FBiH gradi 50 kilometara autoputa. Terzić je u razgovoru rekao da se moglo i moralo bolje u ovom segmentu, ali i to da je 50 kilometara gradnje dobar rezultat u ambijentu u kojem “niko ni sa kim neće ništa”.

“Gradi se skoro 50 kilometara. Imamo tri gradilišta na jugu, od 18 kilometara, imamo gradilišta u centralnom dijelu, tunel Ivan i Tarčin – Ivan i na sjeveru od Zeničke zaobilaznice, tunel Zenica, Vranduk tunel i dodjeljujemo ugovor za Nemila – Vranduk. Dodijeljen je ugovor za tunel Poprikuše. Sveukupno od 50 kilometara”, precizirao je.

Tvrdi da kada je došao na ovu poziciju – uspjeh je bio početi raditi bilo šta.

“Nije bilo ugovora. Kritičari one koji rade mogu kritikovati. One koje ne rade – ne mogu kritikovati. Mi smo imali poziciju da bez Zakona o akcizi, kojeg su vlasti BiH usvojile kriz stand by arnažman, i osam godina čekanja na izmjene i dopune prostornog plana, sa specijalnim obilježjima za Koridor 5C. Na 11 mjesta se mijenjao. Bez toga nismo mogli započeti aktivnosti”, izjavio je Terzić.

U međuvremenu, od 2018. godine, aktiviralo se 10 gradilišta i “radi se punom parom” – rekao je.

“Krećemo sa tenderom za 21 kilometar od Medakova do Ozimica, koje finansira EBRD. Pričali smo i kritikovali da su male dionce problematiče, sada imamo ovu”, izjavio je dodavši:

“Neki do pola punu čašu vide do pola praznu – nije naše da komentarišemo.”

Terzić je za N1 izjavio da Autoceste FBiH ovise od šest ministarstava, te da bez njihove podrške se ne može ništa uraditi.

(TIP/Nap)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.