Manchester City zvanično potvrdio da se povlači iz Superlige

Fudbalski klub Manchester City zvanično je potvrdio da je pokrenuo proceduru povlačenja iz Superlige, javlja Anadolu Agency (AA).

“Fudbalski klub Manchester City može potvrditi da je formalno pokrenuo procedure povlačenja iz grupe koja razvija planove za evropsku Superligu“, saopćeno je iz lidera Premier lige Engleske.

Ranije su britanski mediji objavili da će se iz Superlige povući i Chelsea, a vrlo vjerovatno i Manchesteer United. Španski mediji, pak, javljaju da je istu odluku donio Atletico Madrid.

Dvanaest evropskih fudbalskih klubova postiglo je dogovor o pokretanju novog takmičenja, Superlige, uprkos protivljenju Evropske fudbalske federacije (UEFA).

U zajedničkom saopćenju objavljenom u nedjelju navedeno je da će Superligom upravljati klubovi osnivači među kojima su Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Real Madrid i Tottenham.

UEFA je najavila sankcije za klubove Superlige, ali i igrače klubova koji nastupe o tom takmičenju, kojima će biti zabranjen nastup za nacionalne timove svojih zemalja.

(TIP/Izvor: Anadolija)