Podrška osnivanju Gorske službe spašavanja u Tuzli

Osnivanje udruženja Gorske službe spašavanja, stanice u Tuzli bili su povod da ove humane volontere u posjetu primi premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić.

„Grupa entuzijasta se na dobrovoljnoj osnovi okupila da svoje usluge ponudi onima koji su u stanju potrebe. To je dragulj kojeg ne smijemo ispustiti“, rekao je danas premijer Hodžić, zahvalivši se svim članovima GSS-a koji su već pristupili ovoj humanoj misiji, te je rekao da će Vlada nastojati iznaći mogućnosti da pomogne djelovanje ovog humanog udruženja.

Kako je danas rečeno, radi se o grupi osoba koje su i do sada učestvovale u brojnim akcijama spašavanja, ali se to sada nastoji i institucionalizirati.

„Već smo ostvarili kontakte sa Crvenim krstom, Službom hitne medicinske pomoći, Civilnom zaštitom, i dobili smo riječi podrške, što nam je ohrabrenje za dalje aktivnosti. Kada je u pitanju dalji rad, cilj nam je da u ovoj godini osposobimo jedan tim spasilaca, koji bi bili i certificirani, te da to bude osnova za dalji razvoj i djelovanje Službe“, kazao je danas generalni sekretar Udruženja Suljo Osmanović.

Osim Osmanovića,  sastanku su prisustvovali i predsjednik Udruženja Edin Selvić, te član Nadzornog odbora Udruženja Samir Arnaut.

(TIP)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.