Video/Foto: Novi C5 X je najmoderniji odraz filozofije marke Citroën

C5 X prvo je vozilo na svijetu u koje je uveden aktivni ovjes Citroën Advanced Comfort, koji dodatno pojačava dojam vožnje kao na letećem tepihu, što je iskustvo koje je usko povezano s tradicijom vozila CITROËN. Zahvaljujući prostranoj unutrašnjosti opremljenoj prepoznatljivim udobnim sjedalima Advanced Comfort i neusporedivoj prostranosti, posebno u drugom redu sjedala, ovo vas vozilo mami da u njega sjednete i odete na putovanje.

Prtljažnik posebne obrade i obujma od 545 litara u potpunosti ispunjava očekivanja kupaca koji vole karavane. Izvedba s plug-in motorom uz način rada ë-Confort za svakodnevnu električnu vožnju dodatno naglašava osjećaj bezbrižnosti tijekom vožnje.

Osjećaj udobnosti u vozilu deseterostruko se povećao zahvaljujući naprednim tehnologijama koje pojednostavljuju vožnju, kao što su prošireni head-up zaslon, brojni sustavi za pomoć u vožnji koji smanjuju mentalni napor vozača (poput sustava Highway Driver Assist), novo sučelje za komunikaciju i zabavne sadržaje koje se sastoji od središnjeg dodirnog zaslona visoke razlučivosti od 12″, funkcije prepoznavanje prirodnog govora i prikazivanja informacija pomoću widgeta koji se može prilagoditi vlastitim željama, baš kao na tabletu.

AVANGARDNA SILUETA KOJA VRAĆA U ŽIVOT TRADICIONALNI SEGMENT D

C5 X na prvi pogled izaziva iznenađenje i oduševljenje u prilično tradicionalnom segmentu D. Svojim izražajnim konceptom, jedinstvenim na tržištu, C5 X nenametljivo zauzima poziciju vrhunskog modela marke CITROËN, a nadahnut je konceptnim vozilom CXperience predstavljenim na Pariškom salonu 2016., po kojem je čak i dobio ime.

Jedinstven koncept: moderna i inovativna silueta

Silueta vozila C5 X uočljiva je na prvi pogled: izražajan dizajn, čvrsto ležanje na kotačima, robusnost i privlačnost. Redizajnom odlika segmenta D postignuta je ova odvažna silueta s vratima prtljažnika u kojoj se ujedinjuje limuzina i karavan te dodaju elementi tipični za SUV-ove. Na novoj je silueti posebna pažnja posvećena aerodinamici.

Dugačak poklopac motora, fluidne i aerodinamične linije, visoke bočne linije karoserije i natpis iznad stražnjih kotača daju mu upečatljivost i dinamičnost, a usto su i podsjetnici na različite modele visoke klase koji su obilježili povijest marke CITROËN. Iza vrata prtljažnika, još jednog prepoznatljivog znaka cestovnih krstarica marke CITROËN, skrivaju se sve praktične odlike karavana: širok i funkcionalan otvor i nizak utovarni prag omogućuju jednostavnu i praktičnu svakodnevnu upotrebu.

Povišen položaj u vožnji radi boljeg nadzora stanja na cesti

Njegov povišeni položaj dobiven je povisivanjem podvozja u usporedbi s tradicionalnom limuzinom i kotačima velikog promjera od 720 mm na kojima su postavljene 19-inčne gume „Tall & Narrow” na većini izvedbi, čime se dobiva povišeno vozačevo mjesto koje jamči veću razinu sigurnosti i bolju preglednost, a to je obilježje koje kupci SUV-ova iznimno cijene.

Međuosovinski razmak od 2785 mm jamči izvrsnu prostranost u stražnjem dijelu vozila, a osim toga tu su velike vanjske dimenzije: duljina od 4805 mm, širina od 1865 mm i visina od 1485 mm, što ga čini istinskim predstavnikom segmenta D.

Moderan i tehnološki napredan svjetlosni potpis: cilj je vidjeti i biti viđen

C5 X ima novi svjetlosni potpis u obliku slova V sprijeda i straga koji je predstavljen na novom modelu C4. Lako prepoznatljiv potpis koji odmah ukazuje na marku CITROËN sastoji se od LED prednjih svjetala u cijeloj gami. Budući da je potpis vidljiv i danju i noću, njime se dodatno naglašava neobična silueta modela C5 X.

POZIV NA VOŽNJU U POTPUNOJ UDOBNOSTI

Unutrašnjost vozila C5 X odiše toplinom, bezbrižnošću i prostranošću, a njegov veliki obujam, udobnost, jedinstven naglasak na detaljima i praktičnost pozivaju vas na vožnju. Elegancija i udobnost u kombinaciji s inovativnom, ali diskretnom tehnologijom, glavna su obilježja ovog udobnog vozila i u potpunom skladu s tradicijom marke CITROËN.

Ugodan prostor jamči udobnost i bezbrižnost

U skladu s filozofijom personalizacije game CITROËN, C5 X nudi autentične stilove uređenja unutrašnjosti koji omogućuju da se unutrašnjost oblikuje prema željama korisnika. Naglasak je na toplim materijalima, usklađenim elementima te se vrlo velika pažnja pridala detaljima.

Sjedala Advanced Comfort u vozilu C5 X postavljaju standarde u pogledu udobnosti sjedenja kako biste se osjećali kao da ste u svom dnevnom boravku. Pružaju jedinstvenu udobnost sjedenja kao i vizualnu udobnost zahvaljujući specifičnim podstavljenim oblogama koje podsjećaju na nadmadrac. Udobnost u vožnji i udobnost sjedenja postižu se zahvaljujući materijalima visoke gustoće i podebljanoj strukturiranoj pjeni koji omogućuju opuštenost čak i nakon dužih putovanja.

Ekskluzivan element marke Citroën, ovjes Citroën Advanced Comfort, dolazi i na vozilu C5 X, a njime se želi postići doživljaj vožnje kao na letećem tepihu prisutan kod kultnih modela Marke te se zahvaljujući njemu bez muke prelaze sve prepreke, rupe, kanali, uspornici i druge nepravilnosti na cestama. Plug-in izvedba C5 X otišla je korak dalje uvodeći aktivni ovjes Citroën Advanced Comfort. Tri moguća načina upravljanja ovjesom pojačavaju radnu učinkovitost progresivnih hidrauličkih graničnika® dodatnim otpuštanjem ovjesa u vožnji kako bi se stvorio dojam „lebdenja” iznad ceste i pružila deset puta veća učinkovitost, posebno u zavojima.

Prostranost je bila u središtu pozornosti prilikom razvoja vozila C5 X. Udobna sjedala i elegantna armaturna ploča u prednjem dijelu vozila stvaraju velik i udoban životni prostor. U prostranom stražnjem dijelu možete se odmoriti i opustiti zahvaljujući iznimno velikom prostoru za noge, dostatnoj širini i pozamašnoj unutarnjoj visini.

Prostranost je dodatno naglašena dobrim osvjetljenjem koje se postiže neprekinutom ostakljenom površinom koja se proteže duž cijelog vozila, uključujući stražnja stakla, kao i velikim staklenim krovnim otvorom koji propušta goleme količine svjetla.

Kako bi putovanja bila što opuštenija, posebna je pozornost posvećena akustici, osobito odabirom višeslojnih prednjih i stražnjih stakala koja izoliraju zvuk te pružaju izuzetnu izolaciju od vanjskih zvukova.

Sve prednosti karavana: svestranost i praktičnost u svakodnevici

Praktični aspekti promišljeni su do najsitnijih detalja tijekom rada na dizajnu vozila C5 X. Dakle, kako bi se privukli poglavito europski kupci koji traže svestranost, prtljažnik vozila C5 X osmišljen je po uzoru na karavane, i u pogledu dimenzija i u pogledu posebne obrade: golemi tovarni obujam od 545 l, ravna podnica kada se stražnja klupa preklopi stvara iskoristivi obujam od najviše 1640 l, širok i funkcionalan otvor, nizak prag i pravilan oblik. Polica prtljažnika povezana je s vratima prtljažnika i time olakšava utovar, dok motorizirana vrata prtljažnika imaju funkciju otvaranja „slobodnih ruku” kako biste ih mogli bez problema zatvoriti ili otvoriti kad su vam ruke pune. Unutrašnjost sadrži domišljate pretince vrhunske izrade kako bi se u njih mogli odložiti, spremiti ili sakriti svi svakodnevni predmeti.

Način rada ë-Confort za izvedbu s plug-in motorom: električna vožnja svaki dan, termički motor samo po potrebi

C5 X također nudi motor pogodan za sve namjene, za svakodnevne obveze i za neplanirane situacije, bez ograničenja i uz potpunu slobodu, a to je plug-in motor. Taj motor snage 225 KS pruža zadovoljstvo pokretanja motora i ubrzavanja u potpunoj tišini, a da pritom ne dođe do emisije ijednog grama CO2, s mogućnošću vožnje više od 50 km u potpuno električnom načinu rada (ZEV), a domet u električnom načinu rada prilagođen je uobičajenim svakodnevnim vožnjama korisnika te se može postići brzina od 135 km/h. Velika je vjerojatnost da ćete provesti tjedan dana bez upotrebe motora s unutarnjim izgaranjem tijekom svojih uobičajenih svakodnevnih vožnji i puniti vozilo po potrebi (kod kuće, na poslu ili na javnoj stanici), dok s druge strane možete slobodno odlučiti otići na neki duži put preko vikenda ili na godišnji odmor, a da se pritom ne morate zamarati punjenjem jer će termički motor izgaranjem preuzeti brigu o vožnji.

C5 X s plug in motorom predstavlja tehnološku i modernu električnu mobilnost koja pruža vrhunsku udobnost i svestranost upotrebe: mobilnost u klasi ë-Confort filtrira svaki oblik buke izvana i stvara osjećaj izoliranosti od ceste i vanjskog svijeta, potpunog mira i sigurnosti, kao u čahuri. Tihi rad, fluidnost pri pokretanju vozila, užitak u vožnji, meki ovjesi, udobna sjedala Advanced Comfort, ublažavanje vibracija u unutrašnjosti vozila, ergonomija i jednostavnost upravljanja sučeljima i ponuđenim uslugama – sve to doprinosi većoj razini udobnosti za sve putnike u vozilu. C5 X poziva vas na putovanje bez stresa u potpunom miru i opuštenosti.

TEHNOLOGIJA KOJA DOPRINOSI UDOBNOSTI I OPUŠTENOSTI

C5 X uvodi kvalitetne tehnologije kako bi putovanja bila mirnija, sigurnija, pa čak i zabavnija.

Prošireni head-up zaslon: sve korisne informacije u vozačevu vidnom polju radi smanjenja mentalnog napora.

C5 X nudi spektakularnu ali i korisnu inovativnu tehnologiju: prošireni head-up zaslon koji projicira korisne informacije (u boji i velikom formatu) u visini očiju na vjetrobranskom staklu, predstavljajući tako prvi korak prema proširenoj stvarnosti.

Riječ je o modernoj tehnologiji uvedenoj na konceptnom vozilu 19_19 koja pruža mirniju i opušteniju vožnju: vozač više ne mora skidati pogled s ceste kako bi dobio potrebne informacije.

Iskustvo slično upotrebi tableta s dodirnim zaslonom zahvaljujući usluzi My Citroën Drive Plus

C5 X uvodi potpuno novo komunikacijsko sučelje u vozilima marke CITROËN koje stavlja naglasak na povezivanje. Sastoji se od dodirnog zaslona visoke razlučivosti od 12″, četiri USB C utičnice i opcije bežičnog punjenja pametnih telefona, ažurira se u stvarnom vremenu putem oblaka i povezuje putem funkcije zrcaljenja zaslona bez potrebe za priključivanjem pametnog telefona. Njegovo sučelje dizajnirano je poput tableta s dodirnim zaslonom: opcije personalizacije, opće postavke i postavke prikaza, widgeti na početnom zaslonu. Taj sustav ima učinkovitu i jednostavnu funkciju prepoznavanja prirodnog govora, osobnog asistenta koji razumije ono što mu se kaže, odgovara na pitanja i izvršava naredbe, poput osobnog asistenta predstavljenog na konceptnom vozilu 19_19.

Niz sustava za pomoć u vožnji za sigurniju i mirniju vožnju

C5 X opremljen je vrhunskom tehnologijom i u pogledu sustava za pomoć u vožnji koji funkcioniraju zahvaljujući različitim komponentama ugrađenim svuda po vozilu: radarima, kamerama i senzorima.

C5 X nudi najbolje što postoji na tržištu u pogledu sustava za polu-autonomnu vožnju 2. razine u skladu s važećim propisima: Highway Driver Assist koji se sastoji od prilagodljivog regulatora brzine s funkcijom Stop & Go i sustava pomoći za održavanje putanje u voznom traku: vozač više ne mora upravljati brzinom ili putanjom jer vozilo preuzima sve te funkcije.

Postoje i brojni drugi sustavi koji olakšavaju svakodnevne vožnje, kao što su dalekosežni nadzor mrtvog kuta, Rear Cross Traffic Alert (sustav prepoznavanja opasnosti u blizini prilikom kretanja unatrag), sustav Top 360 Vision koji olakšava upravljanje prikazujući vanjsko okruženje na tabletu s dodirnim zaslonom ili pak sustav otključavanja i pokretanja vozila bez ključa koji automatski zaključava i otključava vrata kada vozač priđe vozilu ili se od njega udaljava.

C5 X bit će dostupan u izvedbama s benzinskim ili plug-in motorom, a počet će se prodavati na europskom tržištu krajem 2021. godine.

(TIP/Izvor: federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]реплика наушников Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением по…

  2. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]копия наушников Airpods PRO[/url]? Топовые беспроводные наушники в Москве. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением по цене 2490…

  3. Искали где [url=https://mdou41orel.ru/]купить реплику Аирподс ПРО в Москве[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением…

  4. Искали где [url=https://mdou41orel.ru/]mdou41orel.ru[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве и РФ. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со скидкой. Только качественные…