Astrologinja otkriva: Najbolje doba godine za vjenčanje ovisno o horoskopskom znaku

Za neke je horoskop sam bezazlena razbibriga, ali mnogo je onih koji će prilikom donošenja važnih odluka uzeti u obzir astrološke savjete. Jedna od tih odluka je i datum vjenčanja. Većina u tom trenutku bira datum ovisno o godišnjem dobu koje im se sviđa.

Astrologinja Ambi Statham otkrila je za magazin Brides kako je načelno najbolje odabrati datum u razdoblju vladavine našeg horoskopskog znaka.

Tada je pozornost kozmosa na vama i Sunce obasjava vaš dio zodijaka, kazala je.

Međutim, ako je taj period ujedno i razdoblje retrogradnog Merkura, Venere ili Marsa, onda je bolje izbjeći vjenčanje. Mi astrolozi ne savjetujemo sklapanje braka tijekom retrogradne faze tih triju planeta jer su to specifične faze koje imaju najnepovoljniji utjecaj na brak i vjenčanja, objasnila je Statham.

U nastavku provjerite koje bi doba godine, ovisno o grupi znakova, moglo biti najbolje za vjenčanje.

VATRENI ZNAKOVI

Vatreni znakovi trebaju moćnu, vatrenu energiju u trenutku vjenčanja pa je ljeto najbolje razdoblje za to.

Ovnovima najviše odgovara početak ljeta, dakle lipanj. Vjenčanje na ljetni solsticij, tijekom najdužeg dana u godini, odgovaralo bi tom dinamičnom znaku.

Lav ima sreće jer može kombinirati ljeto i vladavinu lavova te odabrati vjenčanje u razdoblju od kraja srpnja do kraja kolovoza.

Ako im ne odgovara zimski termin tijekom njihove vladavine, strijelci mogu odabrati bilo koji ljetni mjesec za vjenčanje.

ZRAČNI ZNAKOVI

Izgleda da zračni znakovi imaju najviše prostora za razmišljanje o datumima s obzirom na to da po mišljenju astrologinje mogu odabrati bilo koje doba godine.

Vage su po prirodi vrlo sofisticirane i elegantne, a rana jesen smatra se jednim od najboljih razdoblja za elegantnija vjenčanja.

Za vodenjake pravila ne postoje ni u čemu, pa tako ni u odabiru datuma vjenčanja. Oni su nepredvidljivi i spontani, a svemir kao da zna da ih je bolje ostaviti da rade po svom.

ZEMLJANI ZNAKOVI

Proljeće i jesen idealni su za zemljane znakove, pogotovo ako žele biti povezani s prirodom i imati vjenčanje na otvorenom koje bi savršeno odgovaralo njihovoj osobnosti.

Bikovi mogu odabrati proljeće koje je bliže njihovim mjesecima rođenja. Za jarčeve i djevice preporučuje se jesen, u slučaju jarčeva kasnija jesen.

VODENI ZNAKOVI

Prema mišljenju astrologinje, škorpioni su stvoreni za zimsko vjenčanje. Kao savršenu opciju za taj znak navodi malo privatno zimsko vjenčanje u suton pored jezera.

Ribama također predlaže zimsko razdoblje, a rakovima će najbolje odgovarati ljetno vjenčanje.

(TIP/Izvor: Zadovoljna.hr/Foto:  Getty Images)