Pametno iskoristite prvi spoj: On je pokazatelj za vaš odnos

Na prvom spoju nema mjesta za razgovor o bivšem niti razotkrivanje vaših problema iz prošlosti. Oni su vrijeme za razgovor i zabavu, da se jedno i drugo zabavite i opustite…

Ako mislite da prvi spoj služi kako biste upoznali nekoga i saznali jeste li kompatibilni s tom osobom varate se. Lisa Hawkins, life coach i ljubavna savjetnica tvrdi kako prvi spoj služi da biste vidjeli želite li imati drugi spoj. Vrlo jednostavno, piše Your Tango.

Prvi spoj trebao bi biti opuštajuć. Naravno, želite ostaviti najbolji dojam i iskazati najbolje kvalitete, ali nemojte lagati da biste se nekom svidjeli. Ljudi vrše prevelik pritisak na sebe zbog prvog spoja, a ne pomažu ni loši savjeti prijatelja i obitelji.

Šta ne biste trebali raditi na prvom spoju?

Nekoliko stvari biste trebali svakako isključiti, uključujući razgovore o financijama, bivšim partnerima, lošim vezama, traumatičnim događajima i seksu.

Ako se želite nastaviti viđati onda ni pod razno ne spominjite seks, a ako tražite samo avanturu za jednu noć onda to i recite.

Budite iskreni. Recite nešto poput: ‘Trenutačno tražim ležeran odnos. Ne želim vezu, samo seks. Što ti misliš o tome?’

Međutim, ako tražite nešto na duže staze, možda je pravi trenutak da to kažete, ako već niste o tome razgovarali prije prvog susreta.

Poanta prvog spoja je samo vidjeti kakav je osjećaj, povezati se s osobom, razgovarati, uspostaviti kontakt očima i slušati njihov glas, paziti na govor tijela i vidjeti želite li više. Zaista nije tako teško. Ne zaboravite ostati usredotočeni na ono što vam je doista važno. Ne budite nervozni. Nemojte tražiti mane u svemu. Nemojte odustati od osobe samo zato jer mu je zapelo hrane među zubima ili zato jer mu je baš na taj dan izbila bubuljica. Pokušajte ne dopustiti da vaš um odbaci nekoga zbog malih, nebitnih stvarčica.

Ako i dalje ne možete odlučiti kakav  je bio prvi spoj evo nekoliko smjernica:

1. Je li druga osoba došla na vrijeme? Ako ne, je li imala razloga za  kašnjenje?
2. Jesu li uspostavili kontakt očima i lijepo vas pozdravili?
3. Je li razgovor tekao lagano ili je bio neugodan i tih?
4. Imate li što zajedničko?
5. Je li osoba komunikativna i otvorena ili je ‘rezervirana’ i zaštitnički nastrojena?
6. Čini li se da se vaši životni stilovi međusobno dopunjuju?
7. Je li vam bilo ugodno razgovarati?
8. Je li vas osuđivao?
9. Jeste li osjećali jaku kemiju? Je li to bila atrakcija?
10. Je li bilo smijeha ili je cijelo vrijeme bilo ozbiljno?

Na prvom spoju provjerit ćete osobu, nećete je odmah skroz upoznati. Osim toga, na prvi spoj idete kako biste odlučili želite li se nastaviti viđati, prenosi 24sata.hr.

(TIP/Foto: Dreamstime)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.