Video: Policija upala na ilegalnu utrku i presrela 45 egzotičnih jurilica

Sa snagama reda u Hong Kongu nema šale.

Nakon dojave o pripremi još jedne ilegalne utrke, policijske snage Hong Konga su organizirale akciju u kojoj su presrele većinu sudionika. Rano ujutro u nedjelju uočena je kolona egzotičnih automobila na jednoj gradskoj aveniji te je policija odlučila postaviti blokade. U mrežu je uhvaćeno cijelo jato od 45 automobila.

Kako javlja South China Morning Post policija je zaprimila niz pritužbi lokalnih stanara, koji su se posljednjih tjedana žalili na “buku koja uvelike podsjeća na onu trkaćih automobila”. Utrke su se najčešće odigravale vikendima u sitne sate, izjavio je lokalni gradski vijećnik.

Policija je u blokadi uhvatila niz Lamborghinija, Porschea i Ferrarija, ali i egzotiku kao što su Nissan GT-R ili pak Mercedes-AMG GT S. Lokalni mediji izvještavaju kako su upravo Nissani viđeni na šlepama, a policija ih je navodno zaplijenila zbog sumnje na ilegalne modifikacije. Policija je za devet vozila izdala naredbu izvanrednog tehničkog pregleda.

Ilegalne utrke u Hong Kongu su sve popularnije, pa je tako prošle godine zabilježen rast od 40%. Policija je objavila kako su u prvih 11 mjeseci prošle godine detektirali 139 ilegalnih utrka, dok je u cijeloj 2019. godini zabilježeno 99 nedopuštenih utrka.

(TIP/Izvor: Index.hr)