Foto/Budućnost Slobode: Omladinci potpisali profesionalne ugovore

Nedim Avdić i Tarik Kapetanović parafirali su svoj prvi ugovor sa Crveno – crnim.

Današnji dan će za dvojicu  omladinaca Slobode ostati upamćen kao jedan od najvažnijih u njihovoj igračkoj karijeri.

Nedim Avdić i Tarik Kapetanović potpisali su svoje prve profesionalne višegodišnje ugovore za Crveno – crne. Osamnaeestogodišnji stoper i sedamnaestogodišnji veznjak nisu krili radost nakon ovog svečanog čina:

„Velika mi je čast što sam potpisao ugovor sa Slobodom. Ovdje sam već pet godina i sretan sam što sam postao dio prvog tima. Na meni je sada da nastavim vrijedno raditi i trenirati i nadam se da ćemo u budućnosti dobijati priliku da pokažemo šta znamo. Takođe, nadam se da će se uskoro i navijači vratiti na tribine stadiona pa da se zajedno radujemo pobjedama“, poručio je Nedim Avdić.

Tarik Kapetanović takođe se nada da će u dogledno vrijeme sa uspjehom nastupati za prvi tim Crveno – crnih:

„Presretan sam što sam potpisao ugovor za klub u kojem sam ponikao. Zahvalio bih se treneru Amiru Spahiću koji je vjerovao u nas, ali i Adnanu Osmanhodžiću i stručnom štabu prvog tima koji su nam bili podrška. Već treniramo sa prvim timom i mogu reći da smo odlično prihvaćeni od starijih kolega koji nam savjetima pomažu da napredujemo.

Nedim Avdić

Sanel Mašić, sportski direktor FK Sloboda još jednom je podvukao intenciju Kluba da se fokusira na proizvodnju sopstvenih igrača:

„Ovom prilikom moramo istaknuti besprijekoran angažman i podršku trenera naših juniora Amira Spahića, Adnana Osmanhodžića, koordinatora našeg omladinskog pogona kao i šefa stručnog staba Gradimira Crnogorca, koji su dali najveći doprinos dosadašnjem razvoju mladih Avdića i Kapetanovića. FK Sloboda je dobila zauzvrat još dvojicu mladih fudbalera za budućnost. Vjerujemo da će naši mladi igrači vrlo brzo napredovati, te u budućnosti činiti okosnicu ekipe Crveno – crnih“, poručio je Mašić, te dodao:

„Naš tim ljudi je dokazao još jednom da se kvalitet rada i koordinacije u Klubu podigao na jedan veći nivo i da FK Sloboda ide u dobrom i željenom pravcu oslanjajući i osvrčući se prije svega na naše momke iz omladinskih kategorija. To je ciklus koji će trajati, pred svima nama je još puno posla za uraditi, ali mi imamo dobro uigran tim i apsolutno vjerujemo u njih, samo nam je potrebno vrijeme i mir. Naš klub će uvijek biti od pomoći Avdiću i Kapetanoviću i svim našim igračima. Oni ukazano povjerenje trebaju opravdati na terenu beskompromisnim zalaganjem i odnosom prema crveno-crnom dresu, svojim ponašanjem mimo fudbalskih terena i na kraju za mlade igrače ono najbitnije – da steknu svoje školsko obrazovanje sami svojim trudom. Očekujemo da će se veoma brzo ponoviti barem još jedna promocija mladog fudbalera u prvi tim koji svojim karakterom i kvalitetom sigurno neće biti ignorisan.“

Tarik Kapetanović

Nedim Avdić igra na poziciji stopera, a u jesenjoj polusezoni upisao je 13 nastupa za juniore u Omladinskoj Premijer ligi BiH, te postigao tri gola. Za seniore je nastupao u prvoj postavi u više prijateljskih utakmica tokom priprema kao i u generalci protiv prijedorskog Rudara.

Tarik Kapetanović igra na pozicijama zadnjeg veznog i lijevog beka. Za juniore je upisao 13 nastupa u Omladinskoj Premijer ligi BiH uz jedan postignuti gol i tri asistencije. Za prvi tim je takođe dobijao značajnu minutažu u pripremnim susretima, saopšteno je iz FK Sloboda.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]копия наушников Airpods PRO[/url]? Топовые беспроводные наушники в Москве. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением по цене 2490…

  2. Искали где [url=https://mdou41orel.ru/]купить реплику Аирподс ПРО в Москве[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением…

  3. Искали где [url=https://mdou41orel.ru/]mdou41orel.ru[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве и РФ. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со скидкой. Только качественные…

  4. Доброго! Актуальные новости Кропивницкого: узнавайте первыми о важнейших событиях. Ждем Вас на https://top10.kr.ua/ [url=https://top10.kr.ua/category/kropivnickiy-novosti/]Все новости Кропивницкого[/url] новости мира последние новости…