U BiH 515 novozaraženih koronavirusom, preminulo još 17 osoba

U Bosni i Hercegovini je danas registrovano 515 novozaraženih koronavirusom, a prijavljeno je i 17 preminulih od posljedica COVID-19.

U protekla 24 časa, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 2.982 uzorka, od kojih je 314 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u FBiH, osim u Posavskom.

Do sada je testiran ukupno 441.181 uzorak, a virus je potvrđen kod 83.441 osobe.  Zaključno sa današnjim danom, u FBiH izliječeno je 76.079 pacijenata. U protekla 24 sata, oporavila su se 283 pacijenta. Trenutno su aktivna 4.724 slučaja pozitivna na koronavirus.

U protekla 24 časa, Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljeno je sedam novih smrtnih ishoda. Sa današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području tom bh. entitetu je 2.638.

U posljednja 24 časa u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska koronavirus je potvrđen kod 186 osoba. U istom periodu, priјаvljеnо је dеsеt smrtnih slučајеvа kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо virusа.

Dо sаdа је u Rеpublici Srpskој pоtvrđеno 42.426  slučајеvа virusа, а prеminulо је ukupnо 2.222 оsоbе. Od zaraze koronavirusom dо sаdа sе оpоrаvilо 34.624 оsоbе, а tеstirаnо је ukupnо 197.233.

Ukupаn brој hоspitаlizоvаnih u RS-u је 450.

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 15 novih slučajeva zaraze virusom.

(TIP/Izvor: Anadolija/Foto: Ilustracija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [url=https://arusak-attestats.ru/]http://arusak-attestats.ru[/url] - Можно ли купить аттестат – путь для вашему перспективам. На нашем сервисе вы сможете без труда и быстро…