Video: Da li će biti riješen problem studenata Medicinskog fakulteta UNTZ?

Kako bi studenti Medicinskog faklulteta UNTZ i srednje Medicinske škole Tuzla  mogli početi sa obavljanjem i praktičnog dijela nastave, odnosno kliničkog staža, što podrazumijeva njihov ulazak u zdrasvtvene ustanove UKC Tuzla i Dom zdravlja, Univerzitet u Tuzli u srijedu je organizovao sastanak. Prisustvovali su mu, pored predstavnika Studentskog parlamenta  i UNTZ, Udruženja studenata Medicinskog fakulteta Medicus i predstavnici Kriznog štaba, Minstarstva zdravstva, Ministarstva obrazovanja, menadžmenta UKC-a i Doma zdravlja Tuzla.

Prema riječima prof. dr Maide Mulić, predsjednice Kriznog štaba, svi učesnici sastanka spremni su izaći u susret studentima, ali problem predstavlja organizacija nastave i  brojnost studenata, odnosno operativni dio.

Ukoliko ne dobiju rješenje svog problema, odnosno ako se ne stvore uslovi da klinički staž za studente i praktična nastava za srednjoškolce ne budu mogli biti izvođeni ni nakon 2. marta,  studenti će, prema riječima Amile Omersoftić, predsjednice Studentskog parlamenta UNTZ , izaći na proteste koje su najavili.

(TIP/Izvor: RTV7)