Futsal Liga prvaka: Hrabri FC Salines Tuzla City bio blizu senzacije ali nije uspio

Salines se nije uspio plasirati u osminu finala futsal Lige prvaka poslije nesretnog poraza od favorizovane Ugre Yugorsk poslije poraza 2:5.

Prvo poluvrijeme u Hills Areni na Ilidži okončano je rezultatom 1:1. Rusi su poveli preko Dyavidova, da bi Arnautovi izjednačio.

U prvih 20 minuta igrači bh. prvaka su u nekoliko navrata pogađali okvir gola da bi do zasluženog preokreta stigli na startu drugog dijela preko Bolinhe.

Nakon toga je Ugra preuzela inicijativu. Izjednačila je poslije gola Ponkratova u 28. minuti, da bi minut kasnije fenomenalno iz voleja zabio Afanasyev za 2:3.

Krenuo je bh. prvak po sve ili ništa. Redale su se prilike, ali nije bilo sreće u ključnim momentima. U 32. minuti golman Kupatadze koristi ofanzivu našeg predstavnika i pogađa za 2:4.

Posljednje minute su donijele ogroman pritisak Salinesa, ali uprkos silnim naporima nisu uspjeli izjednačiti i eventualno pobijediti i tako kreirati senzaciju protiv bivšeg prvaka Evrope u futsalu. Do kraja Rusi su postgli još jedan gol, a opet je pogodio 41-godišnji golman Kupatadze.

Salines – Ugra Yugorsk 2:5 (Arnautović 9’, Bolinha 22’/Davydov 7’, Ponkratov 28’, Afanasyev 29’, Kupatadze 32’, 40’)

(TIP/Izvor: sportsport.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.