4 kardinalna znaka horoskopa: Ko su i koje je njihovo značenje

U astrologiji, horoskopski znakovi dijele se po elementu (zračni, vodeni, zemljani i vatreni), potom po kvaliteti (fiksni, kardinalni i promjenjivi) te po polaritetu (pozitivni i negativni). Otkrijte koja je uloga kardinalnih znakova…

Postoje kardinalni, fiksni i promjenjivi znakovi znakovi Zodijaka. Svaka od ovih kvaliteta ima svoje značenje koje se povezuje s godišnjim dobom: Kardinalni znakovi (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) pokreću godišnje doba, fiksni (Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak) ga drže u nastavljanju, a promjenjivi (Blizanci, Djevica, Strijelac i Ribe) zaključuju stvari i pripremaju za sezonske promjene unaprijed.

Kardinalni znakovi su povezani s pokretanjem stvari, snažni su i agresivni i žele nešto postići, često nešto novo. Ali svaki od kardinalnih znakova pokreće stvari na svoj način, piše Your Tango.

Značajke kardinalnih znakova

Oni su aktivni i ambiciozni.  Mnogi projekti su začeti zahvaljujući upravo njima, no dovršavanje stvari im nije jača strana. Više uživaju u iniciranju događaja, nego što će ih veseliti sam proces rada i dovršavanja projekata. Posjeduju snažnu želju za životom i energiju koja mora biti u djelovanju.

Stalno su u nekoj unutarnjoj ili vanjskoj promjeni, a njihov život podsjeća na uzburkano more. Pametni su, vole pobjeđivati no ono što ih najviše karakterizira jest zauzimanje startnih pozicija. Tijekom života često dožive nekoliko većih rezova u kojem se staro potpuno urušava. Tada moraju skupiti dovoljno snage i krenuti svoj život graditi na novim temeljima.

Odlučni

Kardinalni znakovi čine visoko odlučne pojedince jer su oni pokretači modaliteta. Oni započinju akciju ili smišljaju planove za postizanje dugoročnih ciljeva. Njihove ambiciozne tendencije znače da guraju naprijed i iskorištavaju svaku priliku kada dođe. Oni mogu lako prevladati prepreke, moraju imati cilj da se osjećaju kao da su na dobrom putu i skloni su radoholičarstvu.

Emocionalno inteligentni

Iako su kardinalni znakovi iznenađujuće emotivni i, neki bi rekli, čak i ćudljivi, to je zato što su skloni izražavanju svojih osjećaja. Ljudi koji su emocionalno inteligentni opisuju se kao motivirani, empatični i samosvjesni. Prepoznaju svoje emocije, umjesto da ih potiskuju, i koriste ih za usmjeravanje svog razmišljanja i djelovanja. To im također olakšava postizanje ciljeva.

Društveni

Budući da su tako snažni vođe u mnogim područjima života, kardinalni znakovi imaju tendenciju biti društveni. Oni su prvi koji isprobavaju nešto novo, postavljaju trendove i druge uključuju na zabavni način. Nakon što ih upoznate, postaje očito da su orijentirani na ljude i preuzimaju kontrolu. To znači da za postizanje zadataka najbolje rade kad se okruže drugima.

Ovan

Ovan je prvi znak Zodijaka i savršeno je utjelovljenje kardinalnog znaka. Kada Sunce uđe u znak Ovna to označava službeni početak proljeća i novih iskustava. Ovan je vatreni znak i prema tome nezaustavljiv kada nešto namjeri. Ne boje se boriti se za ono u što vjeruju i spremni su se izboriti za svoje mjesto pod suncem.

Ovan zna točno tko je i njegovo samopouzdanje je teško narušiti. Ima hrabrosti ići tamo gdje nitko prije nije bio.

Rak

Možda iznenađuje činjenica da je mazni Rak jedan od kardinalnih (glavnih) znakova Zodijaka. Kada Sunce uđe u znak Raka, ljeto je napokon počelo, a Rak, unatoč svojoj osjetljivosti i suosjećajnosti ima u sebi snažan poriv da inicira događaje. Razlog zbog kojeg mnogi zaboravljaju da je Rak kardinalni znak je iskrivljena perspektiva kako bi vođa trebao izgledati.

U našem društvu vođu se zamišlja kao autoritativnu i agresivnu osobu, što Rak nije, ali zato definitivno jest vođa. Zaboravlja se da vodstvo podrazumijeva i suosjećanje i iskrenu brigu za drugoga. Rak često podsjeća ljude oko sebe da su važni i sposobni za sve.

Vaga

Kada sunce uđe u Vagu, ljeto je došlo do kraja i jesen počinje. Uravnotežena, skladna i kooperativna Vaga djeluje kao poveznica između energije ljeta i jeseni i nudi nešto novo i drugačije. Budući da je Vaga zračni znak, njezina motivirajuća sila dolazi iz uma, a Vage su poznate po tome da dolaze do pravih ideja u pravom trenutku.

Za razliku od Ovna, koji vodi silom, Vaga svojim intelektom i maštom potiče druge da krenu naprijed. Njezina uloga je postizanje mentalne ravnoteže.

Jarac

Kada pomislimo na Jarca, odmah se nameće slika žestokog i autoritativnog vođe. Oni su šefovi u Zodijaku i zato izlučuju energiju kardinala. Kada sunce uđe u Jarca počinje zima. Jarac ima snagu i plan potrebne za preživljavanje ovog najtežeg dijela godine, kada je sve smrznuto i priroda miruje i ne daje svoje plodove.

Budući da je zemljani znak, Jarac vodi s praktičnošću, razumom i dugoročnim ciljevima na umu. Ovaj znak ima plan i delegira zadatke s lakoćom. Jarčevima treba prepustiti da osmisle strategiju za uspjeh, prenosi 24sata.hr.

(TIP/Foto: Pixabay)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Привет всем! Для всех, кто ценит стихи, поэмы и самостоятельное творчество, Мay Poems представляет лучшие произведения ведущих мировых поэтов и…

  2. [url=https://arusak-attestats.ru/]http://arusak-attestats.ru[/url] - Можно ли купить аттестат – путь для вашему перспективам. На нашем сервисе вы сможете без труда и быстро…