DF i SDP čine okosnicu građanskog koncepta Tuzle

Pregovarački tim Demokratske fronte Tuzla, sukladno uputama i smjernicama Gradskog odbora ove stranke postigao je dogovor o učešću u parlamentarnoj većini u Gradskom vijeću Tuzle u naredne četiri godine.

“Gradski odbor DF-a je donio jasne smjernice da se ide u koaliciju sa SDP-om na bazi principa za daljnji razvoj grada Tuzle, a što će biti potpisano u narednim danima i nakon toga biti dostupno javnosti. Imamo većinu koja je dovoljna za funkcionisanje Gradskog vijeća Tuzle. Najvažniji u cijeloj priči su rezultati koje ćemo, uz korektan odnos unutar koalicije, postići na daljem razvoju grada, odnosno sve ono što ćemo tokom i na kraju mandata moći prezentirati građanima”, kazao je predsjednik Kluba vijećnika DF-a u Gradskom vijeću Tuzle Emir Ćehajić.

Kako je istakao, u DF-u očekuju da će zajedno sa partnerima iz SDP-a, Tuzlanske alternative, SBB-a, vijećnikom iz reda nacionalnih manjina ubrzano raditi na ravnomjernom razvoju grada, uz kontinuiranu saradnju sa građankama i građanima Tuzle.

˝Insistirat ćemo na očuvanju i daljem razvoju građanskog koncepta države, a Tuzla je na ponos građankama i građanima oduvijek bila  jedinstven primjer takvog načina života u Bosni i Hercegovini, ali i regiji˝, rekao je vijećnik DF-a u Gradskom vijeću Tuzle dr Zlatan Fatušić.

˝Radujemo se budućoj, i sigurni smo plodonosnoj saradnji sa partnerima u Gradskom vijeću Tuzle˝, poručuju iz Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla.

(TIP)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.