Intervju/Kandidat SDP-a za Gradsko vijeće Tuzla Elvir Bijedić: ‘Gradska uprava predvođena gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem bilježi velike rezultate u svim segmentima’

31.10.2020 16:47
 
Kandidat SDP-a za Gradsko vijeće Tuzla na predstojećim Lokalnim izborima je Elvir Bijedić. Fizioterapeut sa skoro 30 godina rada u sportu, sa košarkašima Slobode i više od 25 godina od prve utakmice na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. Na izboru sportiste godine Grada Tuzle proglašen je za najuspješnijeg sportskog radnika za 2015. godinu. Dobitnik je Priznanja za dugogodišnji rad u sportu koja mu je dodijeljena 2018. godine od strane Sportskog saveza Tuzlanskog kantona. U potpunosti je posvećen radu u privatnoj praksi i  struci u kojoj pomjera granice prihvatajući nova saznanja, tehnike i vještine iz oblasti fizioterapije i manuelne terapije. Autor je i izlagač više radova iz sportske fizioterapije. Koautor je dvije knjige iz oblasti prevencije u sportskom treningu, od kojih jedna uskoro izlazi iz štampe. Oženjen je i otac dvojice sinova. Aktuelni je vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Tuzla.
Zašto ste se politički angažovali?
Bijedić: Ne bih bio zadovoljan sobom da da svoju energiju i radni potencijal zadržim samo za sebe. U poslu kojim se bavim trudim se da dam svoj maksimum, ali jednako mi je stalo i da promovišem struku, prenesem znanje i iskustvo na mlade kolege koje vrlo rado i afirmišem u poslu. Potpuno isto je i sa političkim angažmanom. Smatram da je plemenito biti dijelom jednog tima koji se zalaže za javni i svaki drugi napredak cjelokupnog društva i građana u njemu. To mi je bio osnovni motiv koji me je vodio ka ulasku u politiku. Energije, volje i želje za takvu vrstu aktivnosti mi ne nedostaje.
Vaš izbor je SDP. Zašto?
Bijedić: Moj izbor je SDP zato što sam odgajan u duhu slobode, jednakosti, solidarnosti, antifašizma, multikulturalnosti i tolerancije sa otvorenim umom i srcem za shvatanje i prihvatanje svega što je drugačije. Jednostavno smatram da je takva plemenita opcija sa svime onim što sam pobrojao jedina moguća u ovoj prelijepoj državi ukrašenoj različitostima. Pa zar Tuzla nije najsvjetliji primjer mogućnosti harmoničnog života različitosti? Iz tog razloga sam preponosan na ovaj Grad i svoje sugrađane koji baštine sve spomenute vrijednosti.
TIP: Šta izdvajate od učinjenog u mandatu na isteku?
Bijedić: Tuzla je grad koji se snažno razvija i to svim pravcima. Gradska uprava predvođena gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem bilježi velike rezultate u svim segmentima koji se tiču života jedne lokalne zajednice prepoznatljive daleko izvan njenih okvira i jako mnogo stvari je urađeno u predhodnom mandatu. Ukupna vrijednost realizovanih kapitalnih projekata izgradnje, rekonstrukcije i sanacije komunalne infrastrukture iznosi preko 34 milona KM, a veliki je broj kapitalnih projekata koji su fazi realizacije, kao i onih za koje je izdato odobrenje za građenje ili urbanistička saglasnost. Tuzla je grad koji je na samom vrhu ljestvice kad je u pitanju broj poslovnih subjekata, a ono što bih posebno istaknuo jeste činjenica da Tuzla bilježi najveći broj registrovanih obrtnika (fizička lica) u cijeloj BiH. Iz navedenog proizilazi činjenica da je Tuzla ostvarila veliki napredak po pitanju zaposlenosti, za tri godine više od 6000 zaposlenih, a prva dva mjeseca u 2020., pokazuju da se takav trend i nastavlja. Sve je ovo rezultat ambijenta koji je gradonačelnik Jasmin Imamović sa svojim saradnicima stvarao u proteklom periodu i prezentovao na sjednicama Gradskog vijeća Tuzla. Čini me ponosnim činjenica da sam participirao u radu GV Tuzla koji ima nezaustavljiv zamah razvoja i koji je magnet za domaće i strane investitore. Četvorogodišnji mandat je protekao i u znaku izuzetne socijalne osjetljivosti prema sugrađanima treće životne dobi koja se manifestovala kroz usvajanje Strategije za osobe treće životne dobi, kao prvog dokumenta takvog tipa u BiH. Ponosan sam i na veliki broj vijećničkih pitanja i inicijativa koje sam upućivao kroz klub vijećnica i vijećnika SDP-a, a naročito onih koji se tiču se komunalne infrastrukture i bezbjednosti u saobraćaju (asfaltiranje kaldrma, putna i pješačka infrastruktura u MZ Novi Grad 1.i2., prostor oko male pijace, ambulante Mikrostanica, usporivač kod omladinskog nakon inicijative za nabavku radara za kojeg MUP nije imao sredstva, inicijativa za nabavku prečistača zraka u školama i sportskim dvoranama itd).
TIP: Za šta ćete se zalagati, ako ponovo dobijete povjerenje građana Tuzle?
Bijedić: U prvom redu za kontinuitet snažnog razvoja Grada kroz sve infrastrukturne projekte, a motivisan podrškom građana čiji ću glas osluškivati i u narednom periodu ukoliko mi se ukaže povjerenje za četvorogodišnji mandat. Zalagaću se za nastavak aktivnosti kako bi zadržali trend povećanja stope zaposlenosti, za podršku projektima sa organizacijama civilnog društva u kojima Grad Tuzla daleko prednjači u BiH. Zalagaću se za kontinuiranu podršku sportskim kolektivima, te javnim preduzećima u kojima se odvija trenažni proces, a kako bi se što veći broj djece i omladine okrenuo zdravom načinu života kojeg smatram temeljem jedne zdrave populacije. Stvaranje uslova za zdravo odrastanje mlade populacije će i dalje ostati u fokusu mog mandata, a briga za sugrađane treće životne dobi u samom vrhu prioriteta.
TIP: Koja je vaša poruka  biračima?
Bijedić: Čuvajte svoje i zdravlje svojih najbližih. Radite na jačanju svog psihofizičkog stanja i imuniteta i budite otporni na sve negativnosti kojima možete biti izloženi. Izađite na izbore 15.novembra, a ja znam da su građani ovog Grada oduvijek bili zahvalni prema onima koji njeguju sve one vrijednosti na kojima je Grad izgrađen i na kojima se kontinuirano i snažno i dalje gradi i razvija.
TIP/Političko oglašavanje)

Jedan komentar na Intervju/Kandidat SDP-a za Gradsko vijeće Tuzla Elvir Bijedić: ‘Gradska uprava predvođena gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem bilježi velike rezultate u svim segmentima’

  1. Alienist

    31. 10. 2020. - 21:24

    Hihi, naslov kao izvještaj Centralnog komiteta u Staljinovo doba.

Morate biti prijavljeni kako bi mogli komentarisati Prijava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.