22.10.2020 21:07

Povodom aktuelnih političkih dešavanja u režiji političkog Sarajeva, Izvršni odbor Gradskog odbora PDA Tuzla daje punu podršku predsjedniku dr. Mirsadu Kukiću u borbi protiv montiranih procesa, a naročito protiv onih koji su nalogodavci.

Naime, prema informacijama objavljenim u medijima, predsjednik PDA Mirsad Kukić nepravomoćno je osuđen na godinu zatvora od strane Općinskog suda u Sarajevu zbog navodnog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. Pored velikog broja afera “Respiratori”, “Diploma”, “Asim” itd. koje su uzdrmale politički vrh Sarajeva, isti u strahu od skorog gubitka vlasti montiraju političke procese onima kojih se najviše plaše.

Indikativno je da je montirani politički proces tempiran u trenutku kada se smjenjuju ministri najnesposobnije Vlade TK, kada sarajevska vlada bilježi zadnje dane i dok je federalna na klimavim nogama. Očigledno je da se u vrijeme lokalnih izbora od strane “Doma lordova” lakiranih cipela sa adresom u Sarajevu želi nanijeti šteta PDA.

Međutim, poručujemo vam da ne budete suviše frenetični. Ovaj montiran proces, samo je dokaz kako političko Sarajevo misli krojiti sudbinu građana Tuzle, Tuzlanskog ali i drugih kantona što im neće uspjeti. Vaše metode zastrašivanja su za slabe, a od jakih vas boli glava, što se svakodnevno vidi.

(TIP/Političko oglašavanje)

3 komentara na Saopštenje Gradskog odbora PDA Tuzla: Podrška predsjedniku dr. Mirsadu Kukiću u borbi protiv montiranog procesa i političkog Sarajeva

1. tuzlak123

22. 10. 2020. - 23:23

Pa već je domaćin odležao 18 mjeseci tako da mu nova tura ne bi trebala teško pasti! Prvi put je kao direktor svojoj majci isplatio dva puta novac za uzetu zemlju od strane rudnika a tada je bio član vladajuće partije tako da teško da mu je neko namjestio slučaj. Ovaj put je posredovao pri zapošljavanju što je krivično djelo kao što znamo a isto tako znamo i da je pozapošljavao punu bolnicu svojih seljobera a da za dalje ne pričamo. Uglavnom raspadnuta PDA može samo da mu donosi kolače dok on iza rešetaka dere novu partiju robijanja

2. solartz

23. 10. 2020. - 07:42

Pola vas treba za ista djela odgovarati.Gradina , aerodrom,zzo, biro za zapošljavanje, ministarstva sve po preporuci zaposleno.

3. Dexter

23. 10. 2020. - 11:59

Što je više kleveta i laži Kuku nam je sve miliji i draži 😂 ne daj se Kuki ne mogu tebi ništa miševi koji hoće ni krivog ni dužnog da te pošalju u ćorku 😂 😂 😂 😂

Morate biti prijavljeni kako bi mogli komentarisati Prijava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.