Dvojac je uhapšen nakon poduzetih operativnih mjera na rasvjetljavanju događaja od 7. jula, kada je jedna osoba fizički napadnuta, te su joj nanesene povrede koje su konstatovane u Unmiverzitetskom kliničkom centru Tuzla.

– Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli uz izvještaj su predati E. M. (28) i A. M. (30), oba nastanjena na području Grada Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju – navode iz MUP-a TK.

Osim toga, policajci su provjeravajći navode prijave koja se odnosi na snimak na društvenoj mreži Facebook, a na kojem se vidi muškarac koji fizički zlostavlja psa, došli do saznanja da se najvjerovatnije radi o E. M., te utvrdili da se pas može dovesti u vezu sa krivičnim djelom teška krađa, počinjenim na području Tuzle.

– Radeći dalje na rasvjetljavanju navedenog događaja, pronađeni su ukradeni predmeti, te su vraćeni vlasniku, kao i pas – dodaju iz policije.

Policijski službenici nastavljaju sa dokumentovanjem ovog događaja, te će u narednom periodu prema Kantonalnom tužilaštvu biti upućen adekvatan izvještaj.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni i žrtva su bili zajedno u društvu, te je dvojac u jednom trenutku muškarca vezao, a potom maltretirao i udarao u glavu, a navodno je riječ o narkomanima.

Kako nam je potvrdio Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK, osumnjičeni su predati u nadležnost postupajućem tužiocu.

– Donesena je naredba o pokretanju istrage, sutra će najvjerovatnije biti predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora za osumnjičene – kazao je Arnautović.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ: Monstrum u Tuzli

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


(TIP/Izvor: Faktor.ba)