– Mi smo ispunili svoj cilj koji je bio postavljen pred nas pred početak saradnje. Nismo se bojali izazova i mislim da smo zasluženo tu gdje jesmo i da nam je mjesto u Premijer ligi BiH – rekao je Crnogorac za web stranicu Slobode.

Tuzlaci su posljednji duel odigrali 7. marta. Nova sezona trebala bi krenuti u prvoj sedmici augusta.

– Sigurno da pauza od pet mjeseci neće nikome dobro doći, ali ovo je za sve nas novi momenat. Nama je najbitnije sada kada je konačno donesena odluka o prekidu da se svi malo odmorimo od svega i da ponovo kada krenu pripreme napravimo konkurentnu ekipu za iduću godinu – kazao je šef struke Crveno-crnih.

Crnogorac se sada može okrenuti planu priprema i sklapanju igračke križaljke za iduću sezonu.

– Prvo treba vidjeti ko ostaje, a ko odlazi iz Slobode. Mislim da je naša ekipa pokazala pravo lice protiv Čelika gdje smo nakon dugo vremena pobijedili. Takvu ekipu Slobode želim da vidim i naredne sezone koja stvara mnogo šansi i samim tim privlači publiku na stadion. Mislim da smo imali zaista odličnu ekipu sastavljenu od par iskusnih igrača i momaka čije vrijeme tek dolazi. Ovom prilikom se zahvaljujem svom stručnom štabu, igračima i rukovodećim strukturama u klubu na korektnom odnosu tokom proteklih mjeseci. Pozdravljam sve naše navijače koji vole klub i koji s nestrpljenjem očekuju iduću sezonu – poručio je nekadašnji bh. reprezentativac.

(TIP/Fena/Foto: Miroslav Petrović)