Uskoro će biti raspisan tender za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj; Imamović: ‘Meni je drago da je novi premijer TK Tulumović rekao da bi zajedno sa Gradom gradio stadion’

19.08.2019 16:32
 

Na Kolegiju gradonačelnika Tuzle u ponedjeljak su  razmatrane informacije o toku realizacije projekata iz oblasti komunalne infrastrukture, Izvještaja o radu i poslovanju DD “Centralno grijanje” Tuzla za 2018. godinu  i Izvještaja o izvršenju Budžeta Grada Tuzle za period 1.1. do 30.6.2019. godine. Pored navedenih materijala, razmatran je prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o nazivima ulica i trgova u gradu Tuzli i naseljima na području grada Tuzle, prijedlozi Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o davanju u zakup poslovnih zgrada, poslovnih prostorija i garaža, Odluke o izmjeni Odluke o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poslovnih prostorija i prijedlozi odluka o dodjeli poslovnih prostorija (Uredu za reviziju institucija FBiH, Općinskom sudu u Tuzli, UG oštećenog vida). Kolegij gradonačelnika je upoznat i sa Konačnim izvještajem o procjeni štete od poplava – juni 2019. godine.

„Razmatrali smo Izvještaj o poslovanju Centralnog grijanja Tuzla za 2018. godinu. Grijanje je finansijski poslovalo pozitivno, nije bilo prekida grijanja, a sezona je bila više nego uspješna, a trajala je nešto duže jer je bilo hladnijih dana. Nema razloga da, kada čitavu zimu grijanje radi dobro, da se radi par dana neočekivano niskih temperatura pola grada prehladi, to je dobra praksa našeg gradskog preduzeća. Uradili su dosta toga i cijelo ljeto su na gradilištima, da bi naredna zimska sezona bila bolja. Dosta su uradili uoči sezone za 2018. godinu, koja se tretira ovim izvještajem, ali svjedoci ste da dosta rade i ove godine na više mjesta i u različitim dijelovima grada, a to je rad u cilju pripreme sezone grijanja, a odnosi se na ulaganja u infrastrukturu grijanja˝, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Na kolegiju je razmatran Izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine. ˝Radimo kružni tok na sjevernoj saobraćajnici uz ulice koje  ulaze u čitavu raskrsnicu, a ne možemo sada raditi rasksrsnicu kod bolnice u Kreki dok se ne završe navedeni radovi kako ne bi došlo do zagušenja saobraćaja. Takođe, ne možemo dok radimo sjevernu saobraćajnicu raditi raskrsnicu kod Livnice  gdje imamo obezbjeđena sredstva i potpisan ugovor, dok nezavršimo prethodno, da ponovo ne bi došlo do zagušenja saobraćaja. Tako da imamo negdje sve pripremljeno i gotovo, kao na primjer sada imamo sve spremno za izgradnju ležećih policajaca u naselju Stupine, ali ih ne možemo uraditi dok se nezavrši Biciklijada koja je 25.8.2019˝, istakao je Imamović.

Uskoro bi trebao biti raspisan tender za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj. ˝Meni je drago da je novi premijer TK  Tulumović rekao da bi zajedno sa Gradom gradio stadion.  Mi ćemo ubrzo tražiti sastanak kod premijera da se dogovorimo oko sufinansiranja. Spremni smo za tender za istočnu tribinu, za sve konstruktivne radove na istočnoj tribini, pa ćemo predložiti premijeru nekoliko varijanti. Drago mi je da Kanton želi pomoći gradnji ovog objekta, koji prevazilazi značaj samo Tuzle˝, kazao je Imamović.

Prema njegovim riječima, vjerovatno će se ići sa izmjenom odluke vezano za poticaje za čisti zrak. ˝Dosta radimo na toplifikaciji, ali želimo da ubrzamo te procese, da sa isto novca zamijenimo što više ložišta na fosilna goriva. Nije nam se javio dovoljan broj građana, pa ćemo gledati da prilagodimo odluku i kriterije i da vidimo na koji način da pomognemo da se što više ljudi javi da dobije poticaj od Grada koji ide i do 5.000 KM. Najvjerovatnije ćemo ići sa  izmjenom odluke već na avgustovskom  Vijeću vezano za čisti zrak  i za kvalitetniji život građana˝, rekao je gradonačelnik Tuzle.

(TIP)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli komentarisati Prijava

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.