Utvrđen Prijedlog Budžeta Grada Tuzle za 2019. u iznosu od 64.905,584,89 KM

12.12.2018 12:45
 

U povodu pripreme materijala za predstojeću sjednicu Gradskog vijeća Tuzle, u prostorijama Gradske uprave u utorak je održana sjednica Kolegija gradonačelnika, tokom koje se, po ranije utvrđenom Dnevnom redu, razmatrao prijedlog Budžeta Grada Tuzle za period od 01.01.-31.12.2019. godine kao i Odluka o izvršenju Budžeta Grada Tuzle za period od 01.01.-31.12.2019. godine. Nakon provedene javne rasprave, utvrđen je Prijedlog Budžeta Grada Tuzle za 2019. godinu u iznosu od 64.905,584,89 KM. Prijedlog Budžeta i Odluka o izvršenju Budžeta Grada Tuzle, za period 01.01.2019.-31.12.2019. godine, upućeni su na  razmatranje i usvajanje na 28. (decembarsku) redovnu sjednicu Gradskog vijeća.

Članovi Kolegija gradonačelnika razmatrali su i uputili Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje Informaciju o aktivnostima iz oblasti nauke, kulture, sporta, pitanja mladih, pitanja nacionalnih manjina i saradnje sa organizacijama civilnog društva.

U funkciji pripreme materijala za decembarsku sjednicu Gradskog vijeća, dan ranije održana je 43. sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle, tokom koje su razmatrani prijedlozi Odluke o stavljanju van snage Odluke o naknadi za korištenje gradskog i ostalog građevinskog zemljšta, Odluke o komunalnim djelatnostima, Odluke o načinu dodjeljivanja javnih priznanja u 2019. godini, te prednacrt Odluke o izmjeni i dopuni odluke o nazivima ulica, trgova, mostova i parkova na području grada Tuzle i imovinsko-pravni akti.

Na ovoj sjednici je razmatran Izvještaja o radu Komisije za odobravanje jednokratne pomoći pripadnicima branilačke populacije u 2018. godini, Odluka o izmjenama i dopuni Pravilnika o kriterijima i postupku za odobravanje jednokratne pomoći pripadnicima branilačne populacije sa područja grada Tuzle, zatim Informacija o statusu i stanju društvenih domova i čitaonica na području grada Tuzle i Informacija o radu kulturno-historijskih institucija grada Tuzle.

Razmatran je i Poziv za dostavu prijedloga za izradu programa rada Skupštine TK za 2019. godinu, te prijedlozi izjašnjenja na vijećničke inicijative i odgovore na vijećnička pitanja.U skladu sa propisanom procedurom, svi materijali se dostavljaju Gradskom vijeću na usvajanje.

(TIP)

[Otvori sve članke iz ove rubrike]

Najnovije iz rubrike!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.